"Че Гевара" - България · Новини

ДЕКЛАРАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕ „ЧЕ ГЕВАРА“ ПО СЛУЧАЙ ЕДНА ГОДИНА ОТ ФЕВРУАРСКИТЕ ПРОТЕСТИ

c8bce88eca8a55da7f676d159c841cfd_XLБратя българи, Другари,
Измина една година от избухването на справедливия народен гняв срещу монополите, олигархията и бедността, която унищожава Родината ни. Движение „Че Гевара“ отново е на своето място така, както преди една година. Там, където болката на хората изпълва живота им.
Братя българи, Другари,
Всички сме свидетели как олигархията създава нови политически чудовища – популисти, демагози, слуги на капитала, метреси на клептокрацията, национални предатели и продажници на народа. Време е да започнем да различаваме златото от плявата. Време е да започнем да различаваме лъвовете от хиените. Време е да направим разлика между чистите и смели сърца и мършоядите.
Партията на Бареков, партията на Илияна Раева, всички парламентарни политически сили и още десетки новообразували се партийки и преобразували се организации без срам обявяват, че са защитници на бедните. Без срам леят фалшиви сълзи на гроба на изстрадалия трудов български народ.
Измина една година от февруарските протести – грандиозният гняв на народа, залял улиците на цяла България, който обедини бедните, гладните, беззъбите, безработните, оглозганите от капитализма български трудови хора. Изминалата година не промени нищо в страната ни. Капиталът продължава да простира отровните си пипала над българите. Капиталът да задушава естествения гняв на народа ни към социалната несправедливост и дълбокото неравенство и разслоение сред народа ни. Капиталът продължава да мимикрира чрез псевдореформи, опитвайки се да хвърли прах в очите на цял един народ.
Днес Движение „Че Гевара“ изрази справедливия гняв на обикновения народ срещу продажните политически проститутки на олигархията в лицето на Николай Бареков, Красимир Каракачанов, Ангел Славчев, Ангел Джамбазки и хората около тях, наричйки ги в лицето „предатели“, „продажници“, „слуги на олигархията“, „гъзолизци на мафията“ и „майкопродавци“. Платеното множество, пристигнало на площада в Пловдив с няколко автобуса от страната и носещо партийните знамена на Барековата партия и ВМРО, въпреки публичното линчуване, което Движение „Че Гевара“ спретна на техните „лидери“, остана безмълвно, безучастно и дистанцирано. Ако не сте забелязали, да Ви припомним: така се държат всички платени безидейници.
Братя българи, Другари,
Битката между бедните и богатите в България продължава. Останете недоволни, възмутени, изливайте оскърблението си, не притаявайте жаждата си за справедлив обществен строй.
Защото капитализмът е толкова озъбен, колкото и преди една година. Защото капитализмът няма как да придобие човешко лице. Защото капитализмът е хищник, за когото обикновеният човек е само стока. Битката продължава.
Февруари ще бъде Май!
Венсеремос!
Да живее България!