„Че Гевара“-България


„Комунистите са мъченици, защото не са важни средствата в борбата им за свобода, а идеята на тази борба.“ (Христо Ботев, „Смешен плач“, 1871 г., в-к “Дума на българските емигранти”, бр. 2)

Комунистическо движение „ЧЕ ГЕВАРА“ – БЪЛГАРИЯ е комунистическа организация, бореща се за унищожение на капиталистическата система и изграждане на справедлив комунистически обществено-политически строй. Ние считаме, че частната собственост на предприятията от промишлеността, търговията, транспорта и др., възстановена в периода на “демокрацията”, показа своята пълна неефективност В резултат на възстановяването на частната собственост настъпи катастрофален спад в производството, драстично спадна и екзистенцминимума на огромна част от населението и всичко това на фона на забогатяването на жалките капиталисти, приобщили България към процеса на капиталистическата икономическа глобализация със средствата и възможностите на т.нар. сива икономика. Ние считаме, че не е възможно да изменим живота на трудещите се към по-добро, без коренно да изменим цялата обществена система. Опитите за промяна на каквото и да е чрез избори (а те са политически инструмент, който е под пълния контрол на капитала), се провалиха. Затова политическата борба на организираните трудови колективи и работническата младеж е единственият път.

Мисия
Ние се борим за изграждане на избрани от предприятията и учебните заведения независими органи на властта – съвети, които от своите редици ще излъчват органите на властта на по-високите равнища и ще могат във всеки момент да свалят доверието си от своя депутат и да го заменят с друг. Ние се борим за изграждането на избирателна система в която органите на властта ще бъдат напълно избираеми и сменяеми от трудещите се – от фабриките и заводите до Народното събрание на републиката. В този случай заплатата на депутата и чиновника не трябва да бъде по-голяма от тази на квалифицирания работник. Избирането на депутати от трудовите колективи с право на незабавно отзоваване ще позволи на трудещите се да осъществяват своята власт без бюрокрация-Властта ще изразява тяхната воля! Ние се борим за пълна национализация на приватизираните предприятия и предаването им под контрола на работническите Съвети.

Цели и задачи
Продуктите произведени от ръцете на трудещите се трябва да се използват за нуждите на обществото,а не да се заграбват от отделни лица. В условията на капитализма нашите искания са такива:
– пълно и своевременно изплащане на работните заплати и тяхното повишение до ниво отчитащо и необходимия екзистенцминимум;
– съкращаването на работния ден без орязване на доходите на трудещите се;
– прекратяване на по-нататъшната приватизация на държавна собственост;
– отмяна на търговската и банковата тайна и допускане на работнически представители до контрол на финансовата дейност на предприятията;
– пълното съблюдение на демократичното право на събрания, митинги, свобода на избора за място на живеене, политическа и профсъюзна дейност във всички колективи, в това число в армията и полицията;
– зачитането на гражданските права на всички трудещи се на територията на цялата страна;
– безплатно здравеопазване и образование за всички за сметка на държавата;
– размерът на пенсиите и стипендиите да не бъде по-нисък от необходимия минимум за посрещане на житейските нужди;
– осигуряване на трудещите се с жилища за сметка на държавата;
– пълно равенство на всички хора пред закона,забрана на фашизма;
– провеждане на миролюбива външна политика и оказване на противодействие на плановете на империализма и преди всичко на стремежите на САЩ за установяване на световно господство.

Свържете се с нас: cheguevara_pd@abv.bg

____________________________________________________________

Материали:
– “Че Гевара”: Идиот ли е депутатът Емил Василев?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s