Вие четете...
Новини

Пловдив избухна! Печели… статуквото!

фото: Марица

фото: Марица

По повод днешното нападение над мюсюлмански религиозен храм в Пловдив и ескалирането на претенциите на една част от мюсюлманите в България да не използват български език по време на предизборни кампании, Съюзът на комунистите в България и Движение „Че Гевара“ припомнят своето ясно и категорично отношение:
Нашата борба против религиите и капитализма са неоспорим факт. Това е в азбуката на марксизма. Ако ние искаме да изкореним религията, то трябва да разрушим нейните социални основи, и тази борба трябва да върви заедно с класовата борба.
Според комунистите, ислямът, както и другите религии, играе реакционна роля, тъй като всяка религия е оръжие в ръцете на експлоататорите и олигархията, с помощта на което работодателите и тяхната капиталистическа класа са надянали юзда на трудещите се класи. Комунистите смятаме, че ислямът е възникнал в резултат на класовото разслоение на арабите и на жестоката социална и икономическа криза сред арабските племена. Ислямът възниква, за да оправдае съществуването на икономическо и социално неравенство и да подпомогне експлоатацията над работещите хора. Ислямът не е освободен от примитивните религиозни убеждения на арабските племена, а също така търпи влияние и от страна на християнството и юдаизма.
Комунистите подчертават, че ислямът е най-злият враг на жените, който призовава за тяхното поробване и ги превръща в предмет за покупко-продажба, който да удовлетворява потребностите на мъжете.
Религиозната омраза е само едно от оръжията от арсенала на капиталистите, което те използват, за да противопоставят хората едни на други и да ги отклонят и объркат в борбата им срещу истинския враг на работещите българи – олигархията, срещу капитала, който отдавна е превърнал България в част от глобалната система за експлоатация над трудещите се.
Религиозната и етническата омраза гарантира на партии на статуквото, олигархията и монополите, като БСП, ДПС, ГЕРБ, АТАКА, НФСБ, Реформаторският блок, България без цензура и останалите антинародни структури, мястото им в политическата система на страната.

Призоваваме гражданите на България:

Присъединете се активно към борбата срещу олигархията, монополите и техните партии!
Присъединете се към борбата срещу капиталистическата класа!
Присъединете се към своите братя и сестри – българските наемни работници, и към тяхната класова борба!
Поискайте властта, която сте подарили на работодателите и техните партии!

За България – без експлоатация, олигархия и монополи!

За България без лъжи и омраза!
За България без бедност!
За България на отговорността и свободата!
За България на социализма!

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,030 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

февруари 2014
П В С Ч П С Н
« Ян   Март »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: