Новини · International

Прекъсването на диалога с правителството принуди панамците да излязат на улицата

manifestaciones-panamaПанама, 3 дек 2012, Широкият фронт на провинция Колон обяви, че днес народът ще излезе по улиците, ако диалогът с правителството не бъде продължен. Едгардо Воитиер, лидерът на Фронта, съобщи, че манифестациите ще започнат следобед и ще преминат по всички централни улици на град Колон.
Ръководителят изрази недоволство от факта, че правителството е спряло разговорите, като изпрати служителите от Националната система на граничната служба да снабдяват с храна пострадалите, макар че именно властите и техните служби организираха репресиите срещу жителите на провинцията, които се вдигнаха срещу Закона за продажба на земя в свободната зона за търговия на гр. Колон.
Друг представител на Фронта, Карлос Балтазар, увери, че правителството възнамерява да преустанови на практика диалога, като претекст ще бъде ситуацията със скорошното наводнение.
Очаква се манифестациите да бъдат мирни, но техните участници ще бъдат нащрек, за да не се промъкнат в техните редици „нежелателни“ елементи, които да провокират властите към нови репресии срещу населението.
ПЛ