История

За общоделството…(в България)

Терминът „общоделци“ се отнася до група от социалисти (широки социалисти), които се отричат от класовата борба. Този термин се заражда със издаването на списание „Общо Дело“ (1900-1905) от Янко Сакъзов. Тази група от хора, членове на БСП, с тяхното тотално лицемерие в днешно време, са готови почти на всичко, за да запазят структурата на управление в България. Те отричат възможността за промяна, която да отнеме привилегиите на управляващата престъпна прослойка. Те прокламират възможността за сътрудничество на трудещия се народ с богаташката класа, която със своите финансови окови е приковала страната в дъното на таблицата и крадат безогледно за лична изгода. Наричат себе си „социалисти”, наричат се „другари“, като примамват в средите си мнозина социалисти-марксисти (тесни социалисти, вярващи в революционната промяна), с лъжливите идеи за промяна и победа. Общоделците не желаят промяна, а победата ще бъде само за лична тяхна парична изгода. Тази прослойка, тази отвратителна общоделска гангрена, не желае победа на работещите хора, не желае политическата власт да премине завинаги в ръцете на трудовия народ. Иска да има мирен преход към някакви псевдореформи, т.е. работниците да бъдат благодарни, че богатите, обирайки плодовете на техния труд, им предоставят средства за труда. Но никой не задава въпроса „По какъв начин са придобити тези средства”? Макар че отговорът е ясен и винаги е свързан с престъпно ограбване на народа. Как е възможно да се работи с за престъпници? Хора, които се прекланят на финансовите си средства почти религиозно, мислейки, че са едно ниво над другите, управляват милиони съдби с лекота и без съвест. Безумно е да се очаква такъв тип хора, свикнали да си играят подобно на пионки с човешките животи, да направят каквато и да е социална промяна в собствен ущърб.
Характерно за общоделците е тяхното тотално бездействие, социална некадърност и незаинтересованост. Те, с абсолютната си глупост, успяха да улеснят свръхбогатите (Ротшилд, Рокфелер…и др.), управляващи голяма част от света с помощта на финансови измами, на практика да поемат контрола и над нашата страна, над нашата родина, над България!
Затова моят призив към всички заинтересовани българи е да разпознават и да разобличават общоделството при всеки удобен случай. Да разберат заробващото дело на народните продажници, целящи единствено и само лична изгода. Нека заедно се изчистим от тази помия, тази обществено прогнила и гнусна утайка. Слузестите същества (общоделците), които имат смелостта да се наричат човеци, живеейки на гърба на хората в постоянна измама, насаждат нови и нови лъжи.
Не може да има примирение с крадци, не може да се работи с убийци! И тъй като честния отруден българин няма лостове за управление, му остава единствено борбата, организираната революция (най-големия страх на богатите и общоделците).
Смело напред, другари!
Не бива да се отказваме,  докато не възцарим управлението на мнозинството (трудещите се) и да премахнем управлението на малцинството (търтеите).
Смело напред – за възраждане на България!
Смело напред – за реална демокрация!
Автор: Марин Абрашев