ДА СПРЕМ ВОЙНАТА

Заявление на информационното бюро на ЦК на Съюза на комунистите в България и на Комунистическо движение „Че Гевара” за санкциите от страна на ЕС спрямо Иран

Решението на Европейския съюз да наложи ембарго на иранския нефт е изключително агресивно действие. Това е акт на война. ЕС отново застана, заедно със САЩ, на позицията на силата и започна да дрънка оръжия. Тези политически ходове са продиктувани от радикален империализъм и от желание за ядрен хегемонизъм. Присъединяването на българското правителство към въвеждането на ембаргото представлява открита подкрепа за агресивните планове на милитаристичния Европейски съюз, насочени срещу народа на Иран. Нашата страна отново се оказва въвлечена в кървавата империалистическа пазарна конкуренция и е на прага на нова война. Нашият народ отново е заставен да мълчи безропотно – никой никога в България не е имал намерение да попита какво мисли Народът за участието му в подобни действия.
Днес свободните българи са длъжни да осъдят по всякакъв начин агресивната политика на ЕС, САЩ, Израел и българското правителство. Народът е длъжен да застане на страната на мира по цял свят и категорично да заяви, че не желае да бъде мизерен заложник на плановете на империалистическите структури, и да застане срещу интервенциите, агресията, убийствата и войните, които те непрекъснато извършват и провеждат.

Съюзът на комунистите в България и Комунистическо движение „Че Гевара” призовават българския Народ (трудещите се, самонаетите, безработните, младежта, жените…) да се сплоти зад категоричния призив – „НЯМА ДА СЕ ЖЕРТВАМЕ ЗАРАДИ ИНТЕРЕСИТЕ НА ЕДРИЯ БИЗНЕС И МОНОПОЛИТЕ”!
НАРОДЪТ НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПАЛАЧ ИЛИ ЖЕРТВА НА ИМПЕРИАЛИСТИЧЕСКИТЕ ВОЙНИ!
Информационно бюро на ЦК на СКБ
Комунистическо движение „Че Гевара”
25.01.2012 год.

Advertisements

Коментари

Няма коментари.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

Blog Stats

  • 442 594 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

ноември 2018
П В С Ч П С Н
« окт.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: