Вие четете...
Новини

ЩЕ БЪДЕ ДЕН! ЧЕСТИТ 9-ТИ СЕПТЕМВРИ!

Днес отбелязваме 75-тата годишнина от Първата българска Социалистическа революция.

На 9-ти септември 1944 година беше открит пътят към изграждане и на Първата българска република, към реализирането на заветите на Левски и Ботев. В този ден въоръжените части на Народноосвобдителната въстаническа армия свалиха монархо-фашисткото правителство и обявиха установяването на властта на Отечествения фронт.

Деветосептемврийската революция се превърна в едно от най-забележителните събития в родната ни историята и промени из основи облика на изостаналата дотогава България.

Хората получиха право на труд, на образование, на здравеопазване, на отдих, право да участват в управлението на страната. Жените скъсаха робските вериги и станаха равноправни граждани. Безработицата беше унищожена, а държавата ни се превърна в индустриална и космическа сила. Българите постигнаха демокрацията. Чувството за свобода, съзнанието за съпричастност към съдбата на Родината, възможностите за творчество в труда дадоха невиждани дотогава производствени и икономически резултати, предизвикаха ентусиазъм и себераздаване.

Благодарение на Деветосептемврийската революция, България застана на световната политическа сцена като суверенна република, извърши гигантски скок в икономическото и културното строителство.

При цялата съвременна нееднозначност на оценката за българската социалистическа революция, тя ни помага по-добре да разберем нашето минало и да знаем към какво бъдеще трябва да променим нашето настояще. Защото идеите за единството и солидарността на наемните работници, за равенството между всички хора остават актуални и днес.

За трета поредна година Съюзът на комунистите в България, Движение „Че Гевара“ и фондация „Безсмъртният полк” ще отбележат Девети септември с националната акция „Цвете за Победата”.

Девети септември 1944 година ще остане в народната памет, като Денят на България донесъл Свободата, Мира и Социализма в България!

Съюзът на комунистите в България, Движение „Че Гевара“ и фондация „Безсмъртният полк” призовават всички български антифашисти, социалисти, комунисти и патриоти на този ден – на 9-ти септември, в цялата страна да се включат в акцията „Цвете за Победата“ и да положат цвете пред паметниците на героите-антифашисти, отдали живота си за Победата над капитализма и фашизма.

Нека отекват в цялата страна думите на вечна благодарност към онези, които съхраниха чистотата на комунистическите идеали и отдадоха живота си за България.

Ние помним подвига на великите труженици, изковали богатствата на Родината.

Ние ненавиждаме всички, които след 10-ти ноември 1989-та година унищожиха страната ни и заграбиха собствеността на българския народ.

Девети септември не е само повод за празник, но и символ за победното тържество на светлината над тъмнината.

Поздравяваме всички участници в антифашистката и антикапиталистическата съпротива, всички ветерани и им поднасяме огромната благодарност на нашите сърца.

Приемете нашите искрени поздрави и пожелания за здраве и щастие!

Победата ще бъде наша!

Никой не е забравен! Нищо не е забравено!

„Вярвам в единната обща сила на человеческий род на земното кълбо, за да твори добро.

И в единний комунистически ред на обществото, спасител на сички народи от вековни тегла и мъки чрез братски труд, свобода и равенство.

И в светия животворящ дух на разума, укрепляющ сърцата и душите на сички хора за сполуката и тържеството на комунизма чрез революция.

И в единното и неделимо отечество на сички хора и обща собственост върху сички имоти.
Изповядвам единний светъл комунизъм, поправител недъзите на обществото.

Чакам събужданието на народите и бъдащий комунистически строй на целия свят.“

Хр. Ботев, 1871 г., Галац

Движение „Че Гевара“
СКБ

Дискусия

Коментарите са изключени.

Blog Stats

  • 480 210 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

септември 2019
П В С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

%d блогъра харесват това: