Вие четете...
"Че Гевара" - България, Новини

Да защитим българското образование от политическата цензура

Движение „Че Гевара“ и Съюзът на комунистите в България настояват за обективното и безпристрастното представяне на социалистическата история в българските учебници.

Категорично протестираме срещу политическия натиск и прочит при оценката на фактите, свързани с държавния социализъм от периода 1944-1989 г.

Обвиняваме министъра на образованието и науката в безпрецедентна манипулация и измама, която цели да оправдае изкривяването на историческите факти под претекст на някакъв „цивилизационен избор“.

Очернянето на социалистическата държава и на идеята за комунизъм преминава през изкривяване на истината, преминава през измисляне на „истини“, само за да подмени фактологията и спомените за време, в което крадците бяха наричани крадци, а властта беше в ръцете и в интерес на наемните работници.

Днешната капиталистическа власт иска да бъде изтрита и заличена истината за доброто в цяла една историческа епоха – епохата на българския социализъм.

Антикомунистическата реакция, в лицето на журналиста Христов и на американската служителка Келбечева, иска българските деца да вярват в някаква лабораторно създадена капиталистическа история, в която социалистите и комунистите са зверове, а техните убийци са герои.

Подобно посегателство от страна на кървясали капиталистически циреи е не само грубо вмешателство върху науката и историята, но и открито фелдфебелско потъпкване на ценностите на българската образователната система. Това е просташко издевателство, нагло изнасилване, лицемерно мимикриране и идеологически садизъм над стремежите за една нова, свободна и социалистическа България!

Долу ръцете от науката и от България, госпожи и господа садисти!

Павел Иванов
Движение „Че Гевара“
Съюз на комунистите в България

Дискусия

Коментарите са изключени.

Blog Stats

  • 472 828 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

юни 2019
П В С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

%d блогъра харесват това: