Вие четете...
Новини

Движение „Че Гевара“: Не искаме войни! САЩ и НАТО – вън от България!

Атаките срещу танкери в Оманския залив са само един елемент от опитите на американската върхушка за обостряне на ситуацията около Иран.

САЩ демонстрираха странна „подготвеност“, поставиха Иран под кръстосан огън и засилиха военото си присъствие в региона.

Агресивността на САЩ срещу Иран ескалира през последните месеци с ембаргото, което наложиха към износа на петрол, с натиска, насочен срещу ядрената програма на Иран, със заплахите и с комбинирането с плановете на Израел за бомбардиране на ирански ядрени съоръжения.

Американските действия са част от сблъсъка между капиталистическите държави за контрол над енергийните ресурси, за пътищата за транспортиране на ресурси и стоки, за пазарни дялове, за геополитическо влияние и позициониране.

Изострянето на ситуацията около Иран няма да донесе нищо добро на хората.

ГЕРБ, БСП, ДПС и останалите политически партии у нас, които подкрепят стратегическото сътрудничество на България със САЩ, както и активното участие на страната ни в НАТО и ЕС, трябва да бъдат заклеймени, критикувани и разобличавани, защото със своите позиции или със своето бездействие подлагат гражданите на Република България на огромна опасност.

Повече от всякога е необходимо гласът на българските комунисти да се чуе, защото ние сме единствената политическа сила, която призовава за неучастие, за мир, за саботиране на военните планове на САЩ и НАТО, които заплашват съществуването на народа на Иран и региона.

Призоваваме за изхвърляне на всички американски военни бази от територията на България!

Призоваваме за излизане от НАТО!

Призоваваме всички български войници никога да не напускат територията на България!

Движение „Че Гевара“

Дискусия

Коментарите са изключени.

Blog Stats

  • 472 830 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

юни 2019
П В С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

%d блогъра харесват това: