Вие четете...
Новини

10 признака на фашизма или прегърна ли БСП Хитлер

В БСП изглежда на власт се утвърдиха фашистите.

Ето десет признака, които характеризират фашизма по цял свят и които много съвпадат с тезите на днешното ръководство на БСП:

1. Антилиберализъм, който се разпространява спрямо всички сфери от живота – от частния до интелектуалния и търговския. Забранено или е подозрително всичко, което не е разрешено. Инакомислието е престъпление.

2. Традиционализъм. Народни песни, народни танци, народни носии, величаво минало – всичко това буди възторг.

3. Национализъм. В името на „нашата“ нация сме готови на всичко. Допускаме живот за други нации, само ако са по-силни от нашата и само ако произлизат културно и исторически от нас. Останалите нации са опасни и са врагове – те са алчни, престъпни, хитри, жестоки и подли.

4. Антикомунизъм. Антикомунизмът се корени в идеите на комунистите за унищожаване на капитализма, а фашистите не са нищо повече от обикновени радетели за държавен контрол върху частния бизнес, т.е. върху капитализма. А „гадните“ комунисти живеят в друг свят и искат да унищожат капиталистическите отношения и капиталистическата държава!

5. Етатизъм. Фашистите признават абсолютното първенство на интересите на държавата над всякакви човешки права – интересите на държавата трябва да стоят над интересите на всички малцинства – етнически, културни, интелектуални, сексуални…

6. Корпоративизъм – фашистите разделят обществото на социални групи с различни права и задължения. Което е позволено на партийния бюрократ, не е позволено на работника в завода, и обратното. Обществото се дели на привилегирован елит и всички останали, като последните се разслояват на групи по интереси, организации, общности и съюзи, които да контролират живота своите членове.

7. Популизъм. Официално властта трябва да служи на народа, ден и нощ да се мъчи за благото на народа и да е гласът на народа.

8. Милитаризъм. Фашистите винаги намират своите вътрешни и външни врагове. За да издигнем националното си самосъзнание на по-високо равнище, ние трябва да сме готови за война. Трябва ни силна армия и полиция. Трябва ни ново въоръжение и все повече разходи за това въоръжение. Ако нямаме врагове – ще си ги измислим и ще ги накараме да се страхуват от нас. Стремеж към военно-патриотично възпитание и „връщане“ на загубения сувренитет – това са също признаци на фашизма.

9. Вождизъм. Пред всяка фашистка организация стои гордо един „непогрешим“ лидер. Този лидер е неповторим, единствен, безгрешен. Всички други може да са виновни за нещо, фашисткият лидер е невинен. Собствените му грехове са грехове на другите. Фашисткият лидер може да обвинява, защото само той си „говори“ с Бога!
Останалите са врагове!

10. Идеология, разчитаща на най-примитивното съзнание. Няма сложни доктрини, няма мъгляви определения, проблемите винаги са елемтаризирани – за да може да ги възприемат по-лесно елементарните мозъци, които да бъдат готови да станат роби в името на величието на фашисткия лидер.

Ако всичко това ви напомня за сегашните идейни терзания и процеси в БСП – прави сте!

Фашистите превзеха социалистическата партия!

Павел Иванов

Дискусия

Коментарите са изключени.

Blog Stats

  • 466 876 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май   юли »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

%d блогъра харесват това: