Вие четете...
Новини

Лека нощ, господин Президент!

Днес Президентът Радев ни призова към единение в името на „велики“ идеали и към загърбване на идеологиите…

Вече три десетилетия българският народ живее в исторически, икономически и обществен хаос. Реставрацията на капитализма донесе със себе си и едно тихо противопоставяне от страна на обикновените българи към капиталистическите икономически и политически елити.

Народът не разбира как едни забогатяха толкова много и как други обедняха още повече.

Образованието, здравеопазването, ценностите, труда, природните богатства, хората – всичко се превърна в стока и в източник за обогатяване на шепа политико-икономически мародери.

Държавата се превърна в потискаща институция, която е призвана да съхранява богатствато на тези мародерстващи елементи.

Тихото народно недоволство все по-често започва да клокочи – хаотично, неуправляемо, страхливо… Но то клокочи.

И точно, когато народът започва да търси руслото на своята съпротива срещу капиталистическата власт и мракобесие, се появяват „герои“, призоваващи за „единение“, за „велики национални идеали“, за „опрощение“…

Вместо пушки, тези „герои“ предлагата и раздават на народа букети с цветя.

Президентът Радев дълбоко греши – пътят на подобно „единение“ води до блатото на лъжата. Подобно „единение“ води до разрушаване на народните стремежи към социална справедливост и свобода, до разрушаване на мечтите за социализъм.

Всякакво „национално единение“ във времена на капитализъм води до анархия и работи за засилване на експлоатацията и принудата от страна на бизнесмените към техните работници.

Ние, българските комунисти и социалисти, трябва да намерим пътя към единството и сплотените действия в борбата си за социализъм, за укрепване на Левицата, за противодействие към всякакъв консервативен национализъм и глобалистки либерализъм, към всякакъв псевдосоциализъм, провеждан от приватизатори и приватизаторки. Нашето единение е призвано да разруши из основи капиталистическата омраза, национализма, шовинизма и експлоатацията.

Ние сме работници – комунисти и социалисти, които искат да променят света, а не да се обединяват с крадците и мошениците, които живеят на наш гръб.

И нашата задача е в това – да открием пътя по-който можем да постигнем такова разрушаване на сегашния античовешки икономически строй.

Смятаме, че пътят за спасение на България е социализмът и всеки, който иска да отложи във времето премахването на капиталистическата система и режими, всеки, който иска да приемем, че пазарната икономика е неразрушима и че бедният и богатият, ограбеният и грабителят, честният и мръсникът, трябва да се обединят под знамето на някакви „общи идеали“, е предател и невежа в същността и в науката на обществените отношения.

Преди да се обединим за социалистическа България трябва решително да се разединим с онези, които искат да бъдат капиталисти и да владеят над хората.

Преди да постигнем нашата Народна република, трябва да изхвърлим катрана от кацата с мед.

Левицата е призвана да бъде революционният авангард в борбата срещу престъплението, наречено капитализъм и срещу пазарната икономика. Само мащабно обединение на антикапиталистическите организации в България може да направи хората свободни и да постигне резултат, основан на справедливост и на всенародна собственост върху всички средства за производство!

Днешната задача на комунистите и социалистите е да постигнем обединение за премахване на капитализма, а не да се обединяваме със същия този ненаситен звяр.

Ние искаме да обезглавим триглавата ламя на неравенството, принудата и несправедливостта, а не да се прегръщаме с нея!

Пътят към утрешното обединение минава през днешното разединение.

Нашите народни интереси и интересите на капиталистите са две невъзможни неща!

Лека нощ, господин Президент!

 

Павел Иванов
Председател на Съюз на комунистите в България
Движение „Че Гевара“

Реклами

Дискусия

Коментарите са изключени.

Blog Stats

  • 453 813 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

септември 2018
П В С Ч П С Н
« авг.   окт. »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Реклами
%d блогъра харесват това: