Вие четете...
Новини

Комунистите искат ценови борд за хляба, храните, лекарствата и книгите

Отворено писмо до българските граждани

Уважаеми сънародници,

Българските комунисти вече 29 години нямаме реалната възможност да организираме пътя на българската икономика към социализъм и Народна република.

Но това не ни пречи да претендираме, че политиката, провеждана от леви и десни капиталистически партии в Народното събрание, не е ясна и не се съобразява с интересите на земеделците, на преработвателите, на търговците и на потребителите. Това се отнася особено силно по отношение на ценообразуването при стоките от първа необходимост.

Предлагаме да бъде въведена пълна и строга регулация на цените на тези стоки.

Както може да бъде въведен валутен борд, както може да се определят цените на електроенергиятя, газта, лечебните услуги и др., така може да бъде въведен и ценови борд за хляба, млякото, месото, зеленчуците, лекарствата, книгите.

Само по такъв начин може да бъде премахната задушаващата прегръдка на мафията в областта на българаската икономика, която се издържа благодарение на глада – физически и интелектуален, на българското работническо семейство.

Надяваме се, че нашата идея ще предизвика отклик и ефективен натиск върху политическата капиталистическа класа, за да бъде реализирано нашето предложение за въвеждане на ценови борд по отношение на определените и наблюдавани хранителни продукти, които са в т.нар. „малка потребителска кошница“.

С уважение:
Павел Иванов – Председател на ЦК на СКБ
Движение „Че Гевара“

Реклами

Дискусия

Коментарите са изключени.

Blog Stats

  • 453 813 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

септември 2018
П В С Ч П С Н
« авг.   окт. »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Реклами
%d блогъра харесват това: