Вие четете...
Новини

132 години: Продължаваме борбата срещу капиталистическата експлоатация, войната, безработицата, бедността

Ние почитаме класовите борби и героите на нашата класа, като оставаме достойни и способни техни последователи. Работническият Първи май  е денят, в който можем да оценим нашите сили, нашата организация, борба и идеологическо-политическа готовност за големите изисквания на класовата борба днес.

1 май не е само ден за памет на цялата работническа класа; това е ден на отговорност за това как всеки работник може да участва в класовата борба, в организацията на всяко предприятие, във всеки сектор и на работното си място.

Днес конкуренцията между основните империалистически центрове, техните буржоазни класи и съюзи се изостря. Цели региони са засегнати от пожарите, създадени от империалистическите интервенции, от Сирия, която отново беше бомбардирана от САЩ, Франция и Великобритания с подкрепата на ЕС и НАТО, до по-широкия Близък Изток, Източна Европа, Украйна, Балканите, Черно море и Северна Африка. НАТО, ЕС и техните правителства сеят смърт и унищожение; те накараха хората да се борят помежду си за интересите на монополите.

Бизнес групите, държавите и техните правителства се занимават с интензивна конкуренция помежду си относно контрола върху природните ресурси и пазарите. Те обаче следват обща линия срещу работническата класа, търсейки максимално възможно намаляване на цената на трудовата сила чрез насърчаване на трудовите реформи, чрез увеличаване на гъвкавия незаплатен труд, засилват  тероризма на работодателите, като посягат на правото на стачка.

132 години след борбата за осемчасов работен ден все още съществува възможност да работим по-малко; да се наслаждаваме повече на труда си, да постигнем значителни увеличения на заплатите и пенсиите, с пълни трудови и социално-осигурителни права; да имаме свободно време да се занимаваме с култура, образование, участие в обществени организации, да повишаваме жизнените и интелектуалните стандарти на народите си. Да имаме безплатно и високо ниво на здравеопазване и образование за всички, жилища за всички, работа с осигурени права за всички.

Работническата класа произвежда цялото богатство, което трябва  принадлежи на нея и за което тя се бори.

Нека издигнем знамето на интересите на работническата класа. Ние се борим срещу империалистическата война, за да изкореним нейната основна причина. Заедно с работниците от всички страни –  за свят без експлоатация, войни, бежанци.

Работническата класа разполага със свои собствени оръжия: класово единство, класова солидарност, която да се използва в новите тежки борби, в сблъсъка с експлоататорите и техния политически слугинаж, до свалянето на тяхната власт. По време на дългия си исторически път, работническата класа постигна завладяването на властта чрез жертви и кръв. Този път показа, че работническата класа може да спечели, когато е организирана, когато има свой собствен план, когато е решена да се бори срещу капиталистическата експлоатация и да се сблъска с бизнес групите и техните партии. За да отговори работническата класа на такива задължения е необходимо и задължително комунистическите партии да бъдат мощни.

Изпращаме нашите топли бойни поздрави по случай Първи май до всички работници в Европа и целия свят. Ние се ангажираме да бъдем в челните редици на нашата организирана  класовата борба за правото на всеки народ да избира свой собствен път на развитие, включително правото на освобождаване от зависимостта на ЕС и НАТО чрез засилване на борбата за социализъм и освобождаване на обществото от експлоатацията на човека от човека.

Жертвите на работниците по света, на работниците в Чикаго, на работничките в Ню Йорк, на руския пролетариат не бяха напразни; напротив, те са фар на пътя, който трябва да следваме и днес – до крайната победа.

 

ДА ЖИВЕЕ РАБОТНИЧЕСКИЯТ ПЪРВИ МАЙ!

ПРОЛТАРИИ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ – СЪЕДИНЯВАЙТЕ СЕ!

 

Инициатива на работническите и комунистическите партии от Европа

Реклами

Дискусия

Коментарите са изключени.

Blog Stats

  • 446 192 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

април 2018
П В С Ч П С Н
« мар.   май »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Реклами
%d блогъра харесват това: