Вие четете...
Новини, International

Общо заявление на комунистическите и работническите партии от Европа, осъждащи ескалацията на империалистическата агресия спрямо Сирия

Комунистическите и работническите партии от Европа осъждат ескалацията на империалистическата агресия и изострянето на ситуацията в Сирия и в региона след днешното заявление на президента на САЩ Доналд Тръмп за нанасяне на удар по Сирия под предлога за изпозване на химическо оръжие, каквото оръжие САЩ са използвали нееднократно в миналото. Повишава се рискът от пълномащабна война!

Комунистическите и работническите партии изразяват своята интернационална солидарност с народа на Сирия и с другите народи от региона. Те призовават работническата класа, народните маси да засилятборбата срещу империалистическите интервенции и войните на НАТО, САЩ И ЕС и техните съюзници.

Народите не трябва да проливат кръвта си за интересите на монополните групировки, в борбата за контрол над енергийните ресурси, транспортните пътища, пазарите и за разпределение на сферите на влияние.

Народите имат правото на мирен живот и сила, за да се борят за общество, свободно от войни, кризи, нищета и експлоатация.

 

 

Заявлението е подписано от 41 комунистически и работнически партии от Албания, Австрия, Белгия, България, Великобритания, Хърватска, Кипър, Чехия, Дания, Гърция, Унгария, Ирландия, Италия, Латвия, Люксембург, Малта, Холандия, Норвегия, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Испания, Швеция, Турция, Украйна, Финландия, Франция и Швейцария.

Пресцентър на СКБ и Движение „Че Гевара“

 

Реклами

Дискусия

Коментарите са изключени.

Blog Stats

  • 446 192 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

април 2018
П В С Ч П С Н
« мар.   май »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Реклами
%d блогъра харесват това: