Вие четете...
Новини

Вотът на недоверие няма да мине! „Царят“ и „Царицата“ са голи!

Фактът, че мнозинството от депутатите в Народното събрание вече са решили да подкрепят политиката на правителството на Бойко Борисов отдавна не е тайна за никого.

Самото време за вота, насрочен точно в началото на председателството на Съвета на Европа, също е избран неподходящо… Или пък НЕ. Може би точно, за да не мине, е избран този момент.

Самите мотиви за вота намирисват на идейна недомислица и, вместо да удрят по основата на проблема – реалността на капиталистическите отношения в България, удрят по празната тенекия на реформирането на капиталистическата система в България.

Вотът на недоверие е напълно ненужно за българския народ упражнение, но ще демонстрира на практика пред Европа колко е силно правителството в България, каква широка парламентарна подкрепа има… И всичко това – благодарение на Корнелия Нинова.

Вотът на недоверие срещу политиката на правителството в сферата на корупцията се организира по една единствена причина – да не мине! Нинова няма как да не си дава сметка, че гласовете на БСП в Народното събрание са абсолютно недостатъчни, за да преодолеят мнозинството от гласовете на центристите и десните сили в Парламента.

Още повече, че за мнозинството от депутатите в Народното събрание правителството на Бойко Борисов, въпреки някои подводни камъни, продължава да се държи напълно адекватно спрямо вътрешната и външната обстановка.

Инициативата на Нинова е безсмислена дори и поради факта, че тя не е подготвена за друго развитие на ситуацията, освен оставането на Борисов на власт – никой никакви избори не очаква и не си въобразява.
Защо тогава Корнелия Нинова се решава на този безсмислен вот?

Защото идеята й не е да се свали правителството на Борисов. Напротив – то трябва да остане на власт, докато е удобно и за „управляващите“ кръгове, и за „опозицията“.

Остава изводът, че идеята на вота носи в себе си чисто вътрешнопартиен характер. По този начин Корнелия Нинова ще успее да демонстрира на своите симпатизанти, че тя е готова да се изправи срещу Борисов, и се надява, че нейните „трубадури“ няма да забележат, че Нинова е особено смела, само когато се втурва във воденето на политически битки, за които знае, че няма как да спечели, или за които знае, че не е направила нищо както трябва, за да ги спечели… Което е едно и също.

С други думи – от един неуспешен вот на доверие имат полза както правителството на Бойко Борисов, така и „опозицията“, представяна от Корнелия Нинова.

Но дали българският народ има нужда от подобна псевдоопозиционност в поведението на Нинова – това е доста пробелматичен за нея въпрос! Особено, когато този народ е наясно с тъмното й минало на активен приватизатор на общонародни ресурси и капитали.

Истинската борба е борбата между капитализма и социализма, а в момента на фалшивото „бойно поле“ в Народното събрание са се възправили един срещу друг представители, подкрепящи единствено капитализма!

И тези „елити“ ще „радват“ народонаселението до момента, в който хората не съзрат, че както „Царят“, така и „Царицата“ са голи…


Павел Иванов

Председател на СКБ
Движение „Че Гевара“ – България

Реклами

Дискусия

Коментарите са изключени.

Blog Stats

  • 446 192 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

януари 2018
П В С Ч П С Н
« дек.   февр. »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Реклами
%d блогъра харесват това: