Вие четете...
Новини

За Корнелия Нинова, обединената Левица и социализма в България

Победата на обединената Левица на изборите за Президент на Република България беше звучен шамар върху лицето на Корнелия Нинова и десницата в България. Тази победа стана факт, благодарение на нарасналото народно недоволство и на народния гняв срещу ГЕРБ и управляващите десни партии, които го натовариха с бедност и го обрекоха на безработица и нищета. Но тази победа изненада Корнелия Нинова и следващата победа над ГЕРБ трябваше да бъде осуетена.

Президентът Радев се яви като призрачна надежда, че, обединена, Левицата може да предложи на България друг подход, с единни сили може да смаже ГЕРБ и да реализира такава победа на парламентарните избори, която да въздаде справедливост и да се ориентира към общественополезен социализъм от модерен тип.

Тази президентска победа сложи началото на края на обединената Левица – Корнелия Нинова разруши всички надежди, разби идеята БСП да е обединител на левите сили в страната и доброволно даде парламентарната и изпълнителната власт в ръцете на Бойко Борисов.

Политиката на Корнелия Нинова днес е политика на отстъпки, компромиси и ангажименти към ЕС, НАТО, САЩ, ГЕРБ и представители на родната олигархия, прикрити зад целенасочена премерена и войнствена медийна истерия и скандалджийство.

Фактът, че откакто е начело на БСП госпожа Корнелия Нинова нито един път не е използвала понятието „социализъм“ в речника си е повече от показателен. Ангажиментите на Нинова явно са в посока феодализирането на членовете на БСП и използването им с цел гарантиране на „лява“ подкрепа за антинародните и антисоциални политики на Европейския съюз, НАТО и САЩ.

В речника на Корнелия Нинова няма да се намери място за социализма и комунизма, но там невъзмутимо и безалтернативно са намерили място проевропейската риторика и обслужването на империалистическите тези на НАТО и САЩ.

Политическите възгледи на Нинова са ограничени в рамките на интересите на предприемачите, в рамката на интересите на ЕС и НАТО в България, Дори бюджетът, изработен от Нинова и нейния кръг е бюджет, който разпределя бедност и безработица сред мнозинството от гражданите на страната.

Нинова не престава да заявява своята привързаност към НАТО и САЩ, към стратегически съюз с ЕС. Липсата на позиция на Нинова по отношение на Крим, по отношение на фашистката истерия в Украйна по отношение на Донецката и Луганската народни републики, липсата на всякакви социалистически хоризонти пред БСП, реалната подкрепата на евродепутатите и депутатите от БСП за санкциите срещу Русия (въпреки, че на думи се говори друго) допълнително дава основание за твърдението, че някой има за цел разрушаването на БСП като социалистическа политическа и икономическа алтернатива на капиталистическите структури в България, Европа и света.

Корнелия Нинова е на диаметрално противоположни позиции с всички социалисти и комунисти в България, които се стремят към социализъм.

Ключова роля пред Левицата днес е да се формира ясна народна опозиция, която да си постави за цел създаване на българско народно събрание и правителство с ясна и категорична социалистическа програма и социалистически цели. Но с Нинова начело тази цел никога няма да стои пред БСП.

Реалността е такава – личността на Корнелия Нинова е поредният флагман на дясната социалдемокрация в България и тя е заинтересована от управление с проевропейската десница и ГЕРБ, прикрито зад лява фразеология. Корнелия Нинова никога няма да бъде представител на работническата класа, която се стреми към сваляне на чудовищния капиталистически строй, и никога няма да работи за изграждането на социалистическо-комунистическа обществена система.

Без освобождаване от НАТО и ЕС, без обобществяване на средствата за производства, без радикално различна организация на икономиката и обществото България никога няма да се избави от бойкоборисовчета и корнелитки, които да я мачкат и да й промиват мозъка.

Днес Лява България трябва да преоткрие себе си в широки протестни акции – планирани и подготвени – които да обърнат посоката на разрушаване и заличаване на суверенитета на България към премахване на експлоатацията и изграждане на нова социалистическа България.

Павел Иванов
СКБ
Движение „Че Гевара“

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 440 978 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

октомври 2017
П В С Ч П С Н
« Септ   Ноем »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: