Вие четете...
Новини, International

КОМЮНИКЕ НА НАЦИОНАЛНИТЕ БОЛИВАРСКИ ВЪОРЪЖЕНИ СИЛИ

Текстът се публикува по молба на Посолството на Боливарска република Венецуела в България:

„Националните боливарски въоръжени сили информират венецуелския народ и света, че имаше терористична паравоенна атака срещу 41-ва бронетанкова бригада на Боливарска армия, която се намира във Валенсия, щат Карабобо.

Посочената атака е извършена от група престъпни цивилни облечени във военни дрехи и един дезертирал лейтенант.

Те веднага са били отблъснати от наличния състав и са били извършени няколко ареста, включително и на посоченото с нисък чин лице. Част от група е успяла да изнесе известно количество оръжие. Лицата се издирват от държавните органи за сигурност. Терористичната операцията е била записана на видео от един военен с нисък чин, който преди три години е напуснал системата поради измяна към родината и бунт, който е избягал от страната и е получил закрила в Маями, САЩ.

Заловен лица признаха, че са били наети в щатите Сулия, Лара и Яракуй, от активисти на венецуелската крайна десница в съюз с чуждестранни правителства.

Това действие се извършва непосредствено, след като венецуелският народ в съответствие с Конституцията на Боливарска република Венецуела, избра с повече от 8 милиона гласа, Учредителното народно събрание, което започна своята дейност в петък, на 04 август 2017 г, което е израз на автентичната власт и е подходящ механизъм за мирен начин за преодоляване на различията, които могат да съществуват между венецуелците.

Учредителното събранието дава възможност отново да се върне хармонията и мира във венецуелското общество, след период на огнища на насилие, насочени и оркестрирани от вътрешни и външни фактори, които искат чужда интервенция във Венецуела.

Днешната терористична атака е просто пропагандно шоу, илюзия, отчаяна стъпка, която е част от дестабилизиращите планове и постоянен заговор, който се поддържа, като се опитват да предотвратят консолидирането и възраждането на нашата Република.

Националните боливарски въоръжени сили остават единен и монолитни, верни на демократичните идеи, с висок морал, които безусловно поддържат гражданина Николас Мадуро Mорос, конституционен президент на Боливарска република Венецуела и наш главнокомандващ, както и на неговата конституционна инициатива и на Боливарската революция и на проекта, който има за цел консолидация на родината, свободна, суверенна и независима.

Потвърждаваме категорично и твърдо отхвърляме тази обида, планирана от малки групи с перверзни интереси, хора без родина с долни намерения. В този смисъл и надлежно бе заявено на Главния военен прокурор да започне съответното производство, като се има предвид, че това ясно може да се квалифицира, като военно престъпление

Ние категорично отхвърляме тези варварски действия срещу народа и неговите институции. Тази подлост укрепва нашите принципи и ценности. В никакъв случай няма да приемем нарушаване на нашия суверенитет и още по-малко до намаляване на социалните постижения в полза на мнозинството.

И накрая, отравяме призив към всеки мъж и всяка жена на тази земя, като братя -исторически свързани чрез нашите корени и любов към свободата, да направим необходимото за намиране на решения на проблемите, пред които сме изправени в рамките на закона.Една страна не се гради с насилие, нито с гняв, а с честност, сътрудничество и разбирателство.

ЧАВЕС ЖИВЕЕ…РОДИНАТА ПРОДЪЛЖАВА!
НЕЗАВИСИМОСТ И СОЦИАЛИСТИЧЕСКА РОДИНА…
ЩЕ ЖИВЕЕМ И ЩЕ ПОБЕДИМ!

Владимир Падрино Лопес
Министър на отбраната“

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,602 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

август 2017
П В С Ч П С Н
« Юли   Септ »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: