Вие четете...
Новини

ПИСМО от Павел Иванов, председател на СКБ, до г-жа Вяра Анкова, генерален директор на БНТ

Уважаема г-жо Анкова,

Във връзка с излъченото дискусионно предаване „Голямата екскурзия 1989 година” в „ИСТОРИЯ.BG” на 29 май 2017, Ви уведомявам, че:

Като председател на политическа партия „Съюз на комунистите в България” възразявам остро срещу тенденциозността на това предаване, в което се отправиха провокативни, подвеждащи и разминаващи се с историческата истина, обвинения срещу политиката на Българската комунистическа партия в периода преди 1989-та година.

За съжаление, поради липса на представители на българските комунисти в студиото, телевизионните зрители не успяха да получат мнението на „обвиняемите” по отношение на тази част от близката българската история и така бяха нарушени принципите на обективността и честността в телевизионната журналистика.

Извън всякакво съмнение, обаче, участници в дискусията демонстрираха враждебен антикомунизъм и станаха проводници на драстичен език на омразата, накърнявайки достойнството и гордостта на българските граждани с комунистически убеждения.

По каква логика Българската национална телевизия не дава възможност на представители на комунистическите политически партии в България да участват и да споделят с българската общественост своите политически оценки, становища и позиции, както по актуални, така и по икономически и по политико-исторически теми и проблеми?

Оставаме с усещането за нечестно отношение от страна на ръководството на Българската национална телевизия, които предоставят ефирно време единствено на удобни политици и експерти, но не и на представители на лявата антисистемна опозиция, с което драстично нарушава журналистическата етика и лишава от обективност българските граждани, които очакват съвсем друго отношение от своята обществена телевизия.

Настояваме за Вашето справедливо решение на поставените по-горе въпроси, като по същото време и в същия програмен формат да отговорим подобаващо на антикомунистическата истерия, на социалната и политическата омраза, на която станахме свидетели в предаването „Голямата екскурзия 1989 година”, излъчено в „ИСТОРИЯ.BG” на 29 май 2017.

Комунистически партии съществуват официално и работят в ЕС и по света – Франция, Гърция, Италия, Испания, Швеция, Великобритания, Австрия, Хърватска, Дания, Ирландия, Италия, Норвегия, Испания, Турция, Литва, Латвия, Малта, Швеция, Словакия, Унгария, Молдова, Македония, Гърция, Беларус, Украйна, Русия, Бразилия и много други.

В Съединените американски щати комунистическите партии са 16, а в Испания – 20, във Великобритания 10, в Турция – 10.

115 комунистически и анти-капиталистически партии в момента са парламентарно представени в над 56 държави, като между тях са: Япония, Германия, Бразилия, Гърция (2 комунистически партии), Чили, Австралия, Китай, Дания, Финландия, Франция, Исландия, Ирландия, Израел, Люксембург, Норвегия.
Във Франция комунистическата партия управлява в коалиция със социалистическата партия от 1997 до 2002-ра.

Павел Иванов
Председател на политическа партия „Съюз на комунистите в България”
30.05.2017 г.
София

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,602 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

май 2017
П В С Ч П С Н
« Апр   Юни »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: