Вие четете...
Новини

Работници и комунисти отбелязаха Деня на международната работническа солидарност в София

На 1 май, за пръв път през последните 27 години, премина комунистическа празнична демонстрация, която обедини представители на Съюза на комунистите в България, Българската комунистическа партия, Партията на българските комунисти и Българската работническа партия (комунисти).

Начело на червенознаменното шествие от езерото „Ариана“ до Братската могила застанаха Павел Иванов, Спас Спасов, Васил Коларов, представители на Движение „Че Гевара“ и много други комунисти.

Демонстрацията се спря за минути по средата на пътя си, за да бъде прочетено слово за празника и за работническата борба от Милчо Александров.

Павел Иванов, Председател на СКБ, произнесе от името на партията и на „Че Гевара“ вдъхновяваща реч за класовата борба и за целта на битката с бизнеспревратаджиите, налазили лявото пространство в последните месеци, а именно – власт на наемния труд и унищожаване на капитализма.

За задачите пред комунистите говори и др. Борис Боев от „23-ти септември“.

Пред мнозинството др. Спас Спасов обяви създаването на комунистическия Политически съвет за единодействие и взаимодействие.

Митинг-демонстрацията продължи към Братската могила, където присъстващите се поклониха пред жертвите на фашизма, империализма, капитализма и експлоатацията.

Основен лозунг на демонстрацията беше „Пролетарии от всички страни, съединявайте се“ и „За власт на трудовия народ“.

Празничната демонстрация на работниците и комунистите премина без сблъсъци с представители на органите на реда.

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,288 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

май 2017
П В С Ч П С Н
« Апр   Юни »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: