Вие четете...
Новини

По повод свикването 44-тото Народно събрание и антисоциалистическата политика на Корнелия Нинова

* Опортюнизъм – приспособяване към условията на момента; приспособленчество, безпринципност; спогодба за извличане на временни облаги.

 

Бойко Борисов е представител на българската капиталистическа класа.

Корнелия Нинова е подкрепена от българската капиталистическа класа.

Каква е връзката между новото ръководство на БСП, буржоазната политика и опортюнизма?

Опортюнизмът на кръга „Нинова“ се изразява в съвременна буржоазна политическа линия, която цели разрушаването на процеса на класово осъзнаване на наемните български работници, самонаетите и представителите на микробизнеса.

Опортюнизмът се проявява чрез категорична подкрепа за стратегическите цели на капитала в икономиката и политиката, прикрит зад социална фразеология и послания.

Опортюнизмът притежава общо „ядро“ със съвременната буржоазна идеология, а политиката му се представя като случайно сближаване между опортюнистическите и буржоазните партии , както и в превръщането на опортюнистическите партии в партии за буржоазно управление, особено в онези периоди, в които това е изгодно за капитализма.

Когато опортюнистическата партия е призвана да управлява от държавни постове общите интереси на буржоазната класа, тя е принудена да прибягва към редица политически, идеологически и организационни корекции, заглаждащи нейните опортюнистични черти и послания, които продължават да се използват за дезориентация на народните сили в полза на буржоазните стремежи.

Казаното дотук се отнася много категорично и до историята с Коалиция „Нинова“. Самата Нинова е брилянтен пример за опортюнизма в социалистическото движение.

Кръгът „Нинова“ поведе открита борба със силите на Левицата, зае антикомунистически позиции, предизвика вътрешнопартиен раздор, заяви категорично своята подкрепа за евроатлантическата политика и избор на българската буржоазна класа, зае декларативни националистически позиции и се вписа чудесно в линията на социалното партньорство и капиталистическото размиване между лявото и дясното.

БСП на Нинова се превърна в защитник на капитализма чрез нетърпящите възражение твърдения на новото ръководство по отношение на НАТО и ЕС, по отношение на прокарване на мажоритарността, дори и частична, в изборите, която е предназначена да обслужи корпоративните интереси и етническия вот. БСП под ръководството на Нинова започна „насилствено“ съзряване, което задължително преминава през коригиране на идеологията, през коригиране на уставните норми, през отстраняване на неудобните, и, в крайна сметка, до трансформирането й от опортюнистическа в буржоазна социалдемократическа правителствена партия, която съхранява редица „социални“ послания с единствената цел да изтръгне от народа неговата подкрепа за продължаване на капиталистическата антинародна политика.

Българската капиталистическа класа, към която се числи и кръга „Нинова“, е безпределно вярна на политически кръгове от САЩ, а единственото й положително отношение към Русия се изчерпва с тихо споделяне на идеята за отпадане на икономическите санкции – т.е. с искането за възобновяване на капиталистическия „алъш-вериш“.

Антинародната политика, управлението на България в полза на интересите на капитала, завладяването на БСП от капиталистически превратаджии, няма как да не доведат до промяна както на самата БСП, така и до промяна в политическата тежест на играчите в лявото обществено пространство.

В отговор на избора на Нинова за подкрепа на капитала – ще се появят сили, подкрепящи наемните работници, самонаетите и микробизнеса.

В отговор на избора на Нинова за подкрепа на НАТО и ЕС – ще се появят сили, подкрепящи излизането от НАТО и от ЕС.

В отговор на избора на Нинова за провеждането на държавно-капиталистическа политика – ще се появят сили, подкрепящи провеждането на нов тип социалистическа модерна политика.

В отговор на избора на Нинова да разчита на развитие на бизнес-предприемачеството – ще се появят сили, подкрепящи развитието на народната и на работническата собственост.

Едно е ясно, опитът на капиталистическата класа да унищожи отвътре Левицата с имплантирането на „Нинова и Ко.“ е обречен на неуспех.

Обединението на прогресивните – комунистическите и социалноориентирани – партии в България ще бъде знак за задаването на мощна антикапиталистическа вълна, която ще разруши всякакви планове за приватизиране на лявото политическо пространство.

БСП и Левицата не са „Техноимпекс“ и „Булгартабак“, г-жо Нинова!

Приятна работа в 44-тото Народно събрание!


Движение „Че Гевара“

Advertisements

Коментари

Коментарите са изключени.

Blog Stats

  • 442 594 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

април 2017
П В С Ч П С Н
« мар.   май »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: