Вие четете...
Новини

Честит 8 март! Честит празник! Честита борба!

На днешния 8-ми март Съюзът на комунистите в България и Движение „Че Гевара” поздравяват всички жени в България и по целия свят!

Социалистическите революции от 20-ти век за пръв път дадоха права в ръцете на жените, като строшиха социалните, политическите, културните дискриминации и премахнаха вековните предразсъдъци по отношение на тях.

Жената по време на социализма получи правото да избира и да бъде избирана, получи правото на развод, получи обществено признание и защита на майчинството си.

Социалистическата организация на труд и живот премахна експлоатацията от женските рамене, създаде система от обществени детски ясли и граднини, почивни станции, здравни услуги, образование, осигуряване на труд и препитание, обезпечени бяха жилища. Така жените успяха за пръв път в човешката история да получат правото да участват наравно с мъжете в изграждането на живота, в изграждането на социализма, получиха хоризонти за социална и икономическа активност.

За съжаление, основата на сегашното неравенство между половете се крепи отново върху  частната капиталистическа собственост и бъдещото освобождение на жените е неразривно свързано с борбата за премахването на тази собственост.

Днешното положение на жените доказва тази жестока истина. Наложените стремежи за ежедневно оцеляване, манипулирането и принизяването на жената в този алчен свят, превръщането й в обслужващ персонал за удовлетворяване на най-тъмните човешки страсти е неотменен елемент от капитализма като пазарно блaто.

Днес, по отношение на жените, ние много ясно виждаме истината в думите на Ленин, че „равенството пред закона не означава равенство в живота”.

Съюзът на комунистите в България и Движение „Че Гевара” се обръщат към младите жени, към студентките, към наемните работнички, към самоосигуряващите се жени, към безработните жени, към възрастните жени, с призива да вдигнат челата си: „Не се поддавайте на поражението, на фатализма, на реакцията, на експлоатацията, които Ви заобикалят отвсякъде”!

Каним Ви да се вдъхновите и да бъдете онези горещи точки от съпротивата на българския народ, от радикалната борба, от новото комунистическо творчество, мислене и действие, които ще прокарат друг път през отломките и унищожението, през несправедливостите, страданията и мъките, причинени oт класовата експлоатация в условията на жестока капиталистическа икономическа криза и отнемане на човешки права.

Мили момичета,

Съюзът на комунистите в България и Движение „Че Гевара” отдават цялата си сила за възстановяване на работническата борба и за изграждането на истинска лява общонародна съпротива, за защита на човешките права, за да дадем властта и във Вашите ръце – в ръцете на майките, на жените, на приятелките, на любимите, на нашите другарки в борбата; за да се преборим заедно за реално равноправие на жените в живота и обществото.

Само по този път ние ще постигнем реалното освобождение на народа си от мизерията, безработицата, експлоатацията, стреса и от духовната нищета.

Единствено в редиците на Съюза на комунистите в България и в Движение „Че Гевара” Вие може да превърнете вашите лични мечти в неотменима и щастлива социалистическа реалност и бъдеще!

Честит 8 март!

Честит празник!

Честита борба!

 

 

8 март 2017

Павел Иванов

от името на мъжете в Съюза на комунистите в България и в Движение „Че Гевара”

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,602 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

март 2017
П В С Ч П С Н
« Февр   Апр »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: