Вие четете...
"Че Гевара" - България, Новини

„ЧЕ ГЕВАРА“ И КОМУНИСТИТЕ ОБЯВЯВАТ АКТИВЕН БОЙКОТ НА ИЗБОРИТЕ

commflag1Корнелия Нинова и нейният бизнес-кръг призовават всички да отидат до урните и да гласуват за техния политически социално-патриотичен проект. Впрочем, по своята риторика госпожа Нинова изобщо не се различава от ГЕРБ и останалите капиталистически партии. Между нея и останалите водачи разлика няма. Това са индивиди и групи, които функционират с една-единствена цел – подкрепа за УПРАВЛЯВАЩАТА КЛАСА. Нюансите не могат да скрият общата идеологическа оцветеност на тези хора.

Ако погледнем на днешна България от класови марксистки позиции, то трябва да направим извода, че участието на структурата „Нинова и Ко.“ в тези избори реално служи за укрепване на съществуващия капиталистически ред, служи за легитимацията му сред хората, които се възприемат като социалисти и комунисти.

Няма никакво значение колко депутати ще има в Народното събрание Нинова – 40, 50, 60 или 70, защото, дори и да има мнозинство от 121 човека, „Нинова и Ко.“ никога няма да тръгне към реални революционни действия за премахване на капиталистическата система.

Участието на Нинова в тези избори е обикновен акт за спасяване на сегашната държава и за унищожаване на Левицата.

Да, тя внушава с всички свои изказвания, че българският капитализъм може да бъде социален, човеколюбив и справедлив. Но тази нейна позиция и дейност са насочени единствено към УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ на системата за експлоатация на човешкия труд в полза на шепа богаташи! Тя предлага, освен тояги, от време на време да има и моркови за магаретата.

Според политиката, която Нинова внушава, богатите хора могат да се делят на „добри“ и „лоши“, в зависимост от факта дали я подкрепят или не я подкрепят.

Корнелия Нинова стигна дотам, че демонстрира пред цяла България, че не вярва на възможностите на партийната си членска маса и че предпочита да раздава политически отговорности на хора, които нямат политически позиции – т.е., на хора, които не знаят леви ли са или са десни и какво ще правят в политиката.

Всъщност, те знаят – обещали са да слушат Нинова и да изпълняват разпорежданията й.

Защото Нинова не вярва на своите съпартийци. Тя не вярва, че социалистите са хора, които биха я подкрепяли безрезервно, ако тя се отклони от социалистическите идеи.

Социалистите за Нинова са бомба със закъснител с горящ фитил, а гражданските лица в нейните листи са кофата с вода, която трябва да загаси искрата във фитила.

Естествено, в списъците на Нинова е пълно и с бизнесмени от различен калибър, което напълно се подкрепя от нейната преторианска гвардия (номенклатура) – все пак някой трябва да плаща за изборите.

Мнозина социалисти днес се утешават с твърдението, че Нинова е по-малкото зло от ГЕРБ… Но това е слаба утеха! След дългата поредица от властови преврати днес членовете на БСП са изпаднали в идейна и организационна апатия, която се просмуква и в цялото ляво пространство.

Всеки, който не иска да направи марксистки анализ на ситуацията и продължава да очаква нещо от Нинова и пипалата на бизнеса, с които тя омота партията си, няма как да бъде възприеман за социалист или комунист. Около Нинова пространството се препълни с партийни и с непартийни агресивни властолюбиви индивиди, които в момента се борят за личния си комфорт, като помпат мускулите си с изфабрикувани социологически проучвания. Тези хора са доволни от Нинова.

Трябва ли ние, като комунисти, да подкрепяме тази меркантилна профанизирана капиталистическа демокрация? Трябва ли да призоваваме хората да гласуват на тези избори? Трябва ли да забравим и да простим отношението на Нинова към идеята за единна Левица и опита й за разбиване на лявото пространство? Трябва ли да подминем факта, че с преднамерените си действия, интриги и лъжи по отношение на доскорошните си лоялни коалиционни партньори тя спря почти всички леви партии от участие в изборите и така се надява, че ще може да постигне техническо преимущество в създалата се вакуумна ситуация?

Отговорът се подразбира.

Промиването на мозъци чрез медиите, използването на всевъзможни техники за натиск и зомбиране, възпрепятстването на функционирането на радикално леви и леви организации в политическата им дейност – всичко беше впрегнато за постигане на целите на кръга „Нинова и Ко.“

За какви честни избори можем да говорим в подобна ситуация? Защо изобщо комунистите и останалите нормални хора трябва да дадат легитимност на такива избори? Защо да трябва да помагаме на амбициите на различни работодателски и финансови групировки в похода им към властта? За да стегнем сами още по-силно хомота около врата си ли?

Отговорът на левите хора в България следва да бъде един – активен бойкот на изборите, активна агитация срещу всички представители на капиталистически партии, активно разобличаване на лъжите на бизнес-кръговете, активна пропаганда срещу участието на гражданите в този позор.

Предизборният бойкот следва да бъде организиран и сплотяващ извънсистемната лява опозиция и нейните съюзници. Този бойкот трябва да обедини Левицата и да я изправи срещу опитите за оцеляване на капиталистическия режим!

Целта е една – ОБЕДИНЯВАНЕ НА ВСИЧКИ ПРОГРЕСИВНИ СИЛИ В БЪЛГАРИЯ.

Задачата на комунистите и на Левицата е да отвоюваме колкото се може по-широко политическо пространство от системните партии, от про-НАТО-вските и про-ЕС-есовските структури, и да привлечем колкото се може повече привърженици в борбата срещу капиталистическите режими и капиталистическата действителност.

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,602 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

март 2017
П В С Ч П С Н
« Февр   Апр »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: