Вие четете...
Новини

Към единен ляв фронт! Да спасим България!

BotevИзборите за Президент минаха. Но тези избори повдигнаха завесата на политиката и отдолу се видяха старите противоречия – противоречията между труда и капитала, между партиите на промяната и партиите на статуквото, между слугите на олигархията и гласа на Народа.

Свидетели сме на започването на нова витка от кръговрата на историята. В България се ражда нов етап от борбата между привържениците на капитала, ЕС и НАТО, и привържениците на Свободата и Независимостта.

Днес българските капиталисти се готвят за тяхната поредна вътрешно класова битка. Готвят се за нова власт, за нови грабежи и продължаваща експлоатация. Тези сили не признават ляво и дясно, честно и нечестно, истина и лъжа. Целта им е същата – да продължат да задушават ресурсите и територията на България.

Работещите хора на България, които бяха лишени от своята класова организираност и на които им беше внушено, че „комунизъм“, „свобода“ и „героизъм“ са мръсни думи, се превърнаха в заложници на класовата политика на капиталистите и се оказаха излъгани в пътя за постигане на интересите си.

Днес маските на лицемерието падат!

Бълнуванията на либерал-фашизма за капиталистическа мажоритарна изборна система ще доведат до реално ограничаване на демокрацията, до потъпкване на свободата и на стремежите за обществено-икономическа промяна на системата. Предлаганите промени от страна на капиталистическите партии не могат, обаче, да скрият устрема на политико-икономическия елит за продължаващо разграбване на Народ и Родина.

В тази динамична и променяща се обстановка, в условията на настъпление на капиталистическата реакция и нейния обслужващ персонал, работещите хора в България нямат друг шанс освен намиране на своя собствена, независима, демократична и последователна организираност. Имаме нужда от канализиране на класовите инстинкти на обикновените хора, на техния справедлив социален гняв и възмущение.

Обръщаме се към всички наши братя и сестри по класа с призив да вдигнат глава и да отхвърлят опитите на едрата капиталистическа клика да ги превърне във вечен трудов ресурс и аморфна аполитична маса.

Призоваваме всички честни хора да си протегнем ръце и да се обединим в мощен организиран ляв фронт, за да защитим своето човешко достойнство, да намерим заедно изход от мръсотията на сегашната политика и от плановете на олигархията за продължаване на политическата, икономическата и социалната експлоатация.

Да спасим България!

Павел Иванов
Председател на ЦК на СКБ

 

*Съюзът на комунистите в България отстоява интересите на съвременния пролетариат – работниците на наемния физически и умствен труд, разчитащи на справедливо възнаграждение според резултатите на своя трудов принос, работещи срещу заплащане както в държавния, така и в частния сектор на икономиката, а също и на индивидуалните предприемачи, които не експлоатират чужд труд, на всички необезпечени или ниско обезпечени слоеве от населението, в т. ч. пенсионерите и хората с увреждания.
При реализацията на така поставените цели СКБ има реални и потенциални съюзници. Това са политическите партии от социалистическия и прогресивно-патриотичния спектър. Това са работническите, селско-стопанските, женските, пенсионерските, младежките, творческите, просветителските организации, както и организациите на ветераните от Съпротивата срещу фашизма и капитализма.

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,045 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

ноември 2016
П В С Ч П С Н
« Окт   Дек »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: