Вие четете...
Новини, International

Семинар „Неравенството на жените в ЕС и останалия капиталистически свят. Борбата на комунистите“ се проведе в Атина

win_20161111_12_44_40_proНа 10 и 11 ноември 2016 година в Атина се проведе семинар на тема: „Неравенството на жените в ЕС и останалия капиталистически свят. Борбата на комунистите“, организиран от фракцията на Комунистическата партия на Гърция в Европейския парламент.

Семинарът даде началото на дискусия между комунистическите партии за необходимостта и съдържанието на работата с жените, тъй като, независимо от значителното участие на жените в сферата на наемния труд, тяхното участие в синдикалното движение, а и в комунистическото движение, си остава незадоволително.

Обсъждането засегна идеологическото, политическото влияние на комунистическите партии върху женския въпрос в съвременните условия на нападение от страна на буржоазните правителства, ЕС и другите империалистически междудържавни съюзи, от страна на буржоазията във всяка страна. Разгледа се и въпроса за това, как акцентирането върху работата с жените ще помогне за изграждането на комунистически партийни организации сред работническата класа, за укрепването на връзката с тях, с народните слоеве и младежта, ще помогне за привличането им в редиците на борбата за свобода.

Обмениха се мнения и становища за участието в радикалното движение на жените, т.е. в женското движение, което притежава антимонополна антикапиталистическа насоченост, а също и в работническото синдикално движение.

В семинара участваха 20 комунистически и работнически партии – Унгарската работническа партия, Комунистическата партия на Венецуела, Съюзът на комунистите в България, Партията на българските комунисти, Бразилската комунистическа партия, Комунистическата партия на Гърция, Комунистическата партия на Индия, Комунистическата партия на Индия (марксисти), Партията на работниците в Ирландия, Комунистическата партия на народите на Испания, Комунистическата партия от Италия, Социалистическото движение на Казахстан, Социалистическата партия на Латвия, Комунистическата партия на Мексико, Руската комунистическа работническа партия, Новата комунистическа партия на Югославия, Комунистическата партия от Турция, Социалистическата работническа партия на Хърватска, Комунистическата партия на Швеция, Южно-Африканската комунистическа партия.

От Съюза на комунистите в България на семинара взе участие председателят на Движение „Че Гевара“ др. Петя Паликрушева.

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,045 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

ноември 2016
П В С Ч П С Н
« Окт   Дек »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: