Вие четете...
"Че Гевара" - България, Новини, International

НАПРЕД, КЪМ НОВИЯ ОКТОМВРИ! ДА ЖИВЕЕ СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ!

7-noyabryaСкъпи приятели!

Съюзът на комунистите в България и движение „Че Гевара“ сърдечно ви поздравяват с най-великото събитие, с най-важният празник на работниците от цял свят – със 7 ноември, с деня на Великата октомврийска социалистическа революция.

Преди 99 години в Русия, през октомври 1917 година, работниците и селяните – двигателите на Революцията, извършиха исторически подвиг и пробив в бъдещето, като свалиха омразната власт на експлоататорите и установиха своя Съветска власт. Започна грандиозното строителство на социалистическо общество, на Съюза на съветските социалистически републики. В това строителство забележима следа оставиха хиляди български комунисти, които се присъединиха към този взрив на човешка енергия и свободолюбие.

Постиженията на СССР доказаха верността на марксизма и ленинизма, доказаха, че капитализмът може да бъде премахнат чрез реална пролетарска власт. Тази пролетарска власт беше най-демократичната власт – власт на самите работници и власт за самите работници. Това беше най-демократичното и свободно общество, което превърна трудовия човек в стопанин на своята страна и на своя живот.

Историята ни показа, че истински промени могат да бъдат направени единствено от партия с нова характеристика – единствено от партия дисциплинирана, убедена, целеустремена и революционна. Партия от друг тип. Единствено от комунистическа партия.

Октомврийската революция даде огромен тласък на работниците от цял свят в борбата им за освобождение от оковите на капитала.

Днес всичко е различно.

Реставрацията на експлоататорската система, макар и временна, нанесе жесток удар по интересите на огромна част от работниците по света. Капитализмът възстанови робството и алчността, лъжата и ограбването. Днес едни се къпят в разкош и управляват, а други прегъват гръб и се молят за подаяние на господарите си

Днешната буржоазия отново настъпва срещу работниците, лишава ги от права, води ги до мизерия и смърт. Идейно оръжие на буржоазията са неолибералните и социалдемократическите теории за социално партньорство, класово сътрудничество, граждански мир, революционно лимитиране, обосял национализъм и религиозен фундаментализъм, скриващи се най-често зад маската на патриотизма.

Но мечтата за справедлив и свободен живот не може да бъде отнета от хората. Октомврийската революция показа как може тази мечта да се превърне в реалност . Комунистите демонстрираха на цял свят как трябва да се освободим от капитализма и експлоататорите.

Време е да спрем с търпението си пред униженията на новите господари, да спрем да вярваме на приказките за национално единство между ограбваните с грабителите-паразити. Време е всеки работник да открие в себе си пътеката към победата на новия Октомври!

Днешната революция трябва да свали нечовешката власт на парите – властта на капиталистите и чиновниците. Трябва да върне на обществото всички ограбени от буржоазията богатства. Трябва да разпердушини всички бизнесмени, депутати, министри, кметове, областни управители и общински съветници, които са построили свободата и състоянието си върху труповете, мизерията и правата на трудовия народ. Трябва да се върне властта в ръцете на онези, които със своя труд и ум създават всички материални и духовни блага – трябва да се установи Социализъм!

Ще има ли революция или няма да има – това не зависи само от нас. Ние ще изпълним своето дело и това дело никога няма да пропадне!

Победата ще бъде наша!

Честит празник, другари!

Нека отбележим този ден с нови усилия в общата ни борба!

Долу властта на капитала!

Да живее социалистическата революция!

Напред, към новия Октомври!

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,045 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

ноември 2016
П В С Ч П С Н
« Окт   Дек »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: