Вие четете...
Новини

Четири формации в Пловдив подписаха споразумение за честни избори

aa27f4b92b7a2c1f2a3ab9e021787146Четири политически формации в Пловдив подписаха Споразумение за честни избори. Подписи положиха „Съюз на комунистите в България“, „Българска социалистическа партия“, „Европейска сигурност и интеграция“ и политическа партия „Екогласност“.

Председателят на Областния предизборен щаб на пловдивските социалисти Георги Търновалийски изрази сериозна тревога от отсъствието на основните политически партии – парламентарно представени и извънпарламентарни. По думите му, е притеснително тяхното нежелание за подписване дори на едно споразумение, а същевременно декларират желание за честни избори и искат изборният резултат да отразява волята на българските граждани.

Същевременно, в нарочна декларация до медиите от Реформаторския блок в Пловдив посочват, че няма да подпишат споразумението, тъй като честните избори в страната следва да бъдат гарантирани от реално функционираща съдебна система в обществен интерес. Реформаторите в Пловдив определят поканата на БСП като – цитирам: „повече от арогантен и неадекватен акт на политически PR, предвид съмненията за незаконно финансиране на кампанията на Румен Радев и редицата нарушения на изборния процес, които същата тази партия е правила в близката (и не само) история.“

Павел Иванов, председател на Съюза на комунистите в България, коментира декларацията на Реформаторския блoк с думите: „Реформаторският блок са в правото си да уведомят прокуратурата, ако разполагат с факти, доказващи подобна „черна каса“. След като не са го направили, то логичният извод е, че имаме случай на клевета, целяща да „напомпа“ предизборният рейтинг на десницата.

Колкото до честността на изборите, ние, от Съюза на комунистите в България, сме на мнение, че докато живеем в капиталистическа обществена система, то изборите винаги ще бъдат нечестни“.

В края на събитието Павел Иванов поздрави капиталистическата десница в страната и по света с нейния патронен празник „Halloween“.

 

/в материала е използвана информация от радио Пловдив/

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,030 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

октомври 2016
П В С Ч П С Н
« Септ   Ноем »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: