Вие четете...
История, Новини

Да премахнем българския капитализъм – за излизане от НАТО и ЕС!

Така изглеждат ръцете на хората, заради които България още е жива!

Едрият капитал не търпи конкуренция. Той се стреми да унищожи всяка алтернатива и да установи контрол над всички ресурси на планетата.

Днес управляващите кръгове във САЩ и ЕС полагат огромни усилия, за да запазят доминиращата си роля в световната икономика. НАТО е един от инструментите им, с които те искат да наложат своята воля над независимите държави.

Единствената линия на поведение за достойна защита в такава ситуация е следването на държавно-патриотична линия и промяна в социално-икономическата политика.

Днес наблюдаваме безпардонност по отношение на геостратегическото управление спрямо България като съседна на Русия държава. Ние се превърнахме в част от неприятелския антируски кръг, в част от американската доктрина за обкръжаване на Русия. Превърнахме се в прифронтова държава, заедно с Полша и Румъния, и предоставихме територията си за функциониращи американски военни бази. НАТО-вският ботуш премаза държавата и суверенитета ни. Българските лидери крещят за някаква „съветска окупация“ и стоварват хиляди тонове въоръжение у нас срещу Русия.

Ние, като комунисти, се стремим за отстояваме идеята за икономическо и духовно възраждане на България като контрапункт на предателската външна и вътрешна политика на прокапиталистическите партии. Ние искаме да върнем банковата и финансовата система под контрола на държавата, искаме да национализираме стратегическите отрасли на икономиката и да проведем нова индустриализация на държавата. Настояваме за спешни действия за възраждането на селското стопанство чрез подкрепа и иницииране на ефективни кооперативи.

Нашата цел е превръщането на България в държава за народа, за социална политика в интерес на всички граждани – достъпна и качествена медицина, достойни заплати и пенсии, контрол над цените на стоките от първа необходимост. Борим се за културно и ценностно възраждане на държавата, което означава решително противодействие на всякакви антикомунистически и българофобски думи и действия, както и постигането на реално „образование за всеки“.

Вярваме, че крахът на България е обратим и можем мирно и бързо да излезем от всеобхватната криза.
Днес в света са се възправили една срещу друга две тенденции – от едната страна са глобалистите, а от другата страна – изолационистите. Ние вярваме, е може мда постигнем баланс единствено чрез политиката на социализма.

Вече над 100 години капитализмът е в криза. Тя ту се засилва, ту отслабва. Така беше унищожен и съветския социализъм в края на 20-ти век. Но унищожаването му не премахна системните противоречия на капиталистическия свят. Напротив – кризата се задълбочи. Социалната база на капитализма продължи да се стеснява и няма на света сила, която би могла вече да спре обръщането на милиони хора към социализма.

Капитализмът доказано е неспособен да намери решение за своите противоречия. Всеки ден ни дава ново доказателство за актуалността и верността на марксизма-ленинизма. Времето отмива непрекъснато мръсотията и клеветите, с които замеряха нас и нашата вяра през последните години. В света все повече се засилва армията от привърженици на радикалната лява идея за премахване на капитализма. В Азия, в Южна Америка, в Европа – левите движения набират все по-голяма популярност. Дори в САЩ привържениците на лявата социална идея подкрепиха кандидатурата на Бърни Сандърс за президент и демонстрираха своята решителност в днешните жестоки дни.

В България тържеството на либералната идеология през 90-те години доведе до огромни загуби. Разпадът на Народна Република България се превърна в истинска катастрофа и трагедия за нашия народ. Либералният фундаментализъм доведе до пиршество на корупцията, до деградация на промишлеността и селското стопанство, до демографски срив и обезлюдяване, до упадък на духовността и ценностната система.
Единствената работеща алтернатива на този хаос и разпад е социализма!

Съюзът на комунистите в България, въпреки идейните и политическите различия, днес е част от политическа коалиция „БСП лява България“. Като част от коалицията ние непрестанно водим борба и пропаганда срещу капиталистическото робство на глобалистите.

Днес, в условията на изостряне на капиталистическата криза, ние, комунистите, сме обединени в борбата срещу опитите да се прехвърлят икономическите и политическите провали на капиталистическия режим върху раменете на обикновените хора на труда. Ние сме за установяване на справедлив мир между всички народи по света и за премахване на процесите, довели до най-жестоката бежанска криза в историята на съвременния свят.

Затова непрекъснато ще се обявяваме срещу агресивните действия на НАТО, САЩ и ЕС, срещу плановете им за завладяване на Близкия Изток. Непрекъснато ще искаме излизането на България от тази финансово-олигархична глутница, в която бяхме запокитени от българските новобогаташи и капиталисти!

Да премахнем българския капитализъм – за излизане от НАТО и ЕС!

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,045 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

октомври 2016
П В С Ч П С Н
« Септ   Ноем »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: