Вие четете...
История, Новини, International

Отбелязването на 23 август подклажда репресиите и тероризма в ЕС срещу комунистическите и работническите партии

Com ItalyПрез последните години в Европа се разгръщат систематични и комплексни атаки срещу комунистическите и работническите партии. Началото на този процес започна с т.нар „антикомунистически меморандум“ на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа от 2006 година под името „За необходимостта от международно осъждане на престъпленията на комунистическите режими“.

Последваха аналогични действия от страна и на Европейския съюз. Беше изработен доклад на Европейската комисия с името „Памет за престъпленията, извършени от тоталитарните режими в Европа“, в който се прокарва отъждествяване на фашизма-нацизма с комунизма.

С такава цел ЕС определи 23 август като ден за „памет на жертвите на тоталитарните режими“, приравнявайки социализма към нацизма.

В резултат на този процес в много страни от Европа, участващи в работата на Съвета на Европа, като Грузия, Естония, Латвия, Литва, Унгария, Полша, Румъния, Словакия и Чехия, действа забрана за дейността на комунистическите партии или забрана за разпространение на комунистическата идеология, или забрана за използване на комунистическата символика и други антикомунистически ограничения и закони.

Отбелязването на 23 август подклажда репресиите и тероризма на ЕС срещу комунистическите и работническите партии; създава опасни прецеденти, които отричат правото на народите да се борят за своята свобода и независимост, да се борят срещу експлоатацията и капиталистическата пазарна икономика.

Ние изразяваме нашият протест срещу репресивните терористични мерки и закони, насочени срещу Комунистическите партии в ЕС. Тази ситуация оскърбява паметта на милиони комунисти, които водеха борбата срещу фашизма и много от които отдадоха живота си за социалните и демократичните права на народите по света. Освен това, антикомунистическата политика на ЕС и ЕК води до оправдаване на фашизма, който днес е вдигнал глава, както се случва в Украйна и Турция. Действията на фашистките сили, подкрепяни от САЩ, ЕС и някои други „велики“ сили в жестоката им конкуренция с Русия, водят до разгарянето на кървави кланета и заплашват да доведат света към ново, огромно по размери, кръвопролитие.

Затова смятаме, че поддържането на всякакви санкции срещу Русия от страна на ЕС, наказвайки демократичния избор на гражданите от Кримския полуостров да живеят извън Украйна и стремежа към независимост от страна на населението на Донецката и Луганската народни републики, водят до наливане на още масло в огъня на реанимацията на фашизма и до нови прояви на агресия, ксенофобия и шовинизъм.

Ние настояваме за пълно премахване на всички репресивни, терористични, забранителни позиции, мерки и закони, насочени срещу комунистическите и работническите партии; насочени срещу правото на хората да живеят и работят в свят без пазарна икономика, експлоатация и капитализъм.

 

Павел Иванов
Съюз на комунистите в България

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,045 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

август 2016
П В С Ч П С Н
« Юли   Септ »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: