Вие четете...
Новини

Капитализъм е когато частният интерес стои над обществения, докато Пловдив гори

2111154398За Пловдив, ивантотевците и капитализма!

Тютюневите складове на Пловдив планомерно и последователно се унищожават – с багери, палежи и частнособственическа политика.

Запазването на „Тютюневия град“ завърши с триумф на частния интерес над обществения, с терора на капитала над човека.

Вчера пламъците на частната алчност и обществената немарливост откъснаха поредното парче от тялото на Пловдив и го запокитиха в небитието.

Днес културата на България вие към амвона на мизерното ни бъдеще.

Частният собственик и неговия политически помощник искат миналото да го няма, защото то им пречи в похода към трупането на печалба. Вчера миналото беше запалено, за да може споменът да бъде подменен.

Не комунистите, не циганите, не бежанците, не гейовете, не бедните са виновни – виновна е капиталистическата алчност, нахалност и безпардонност, създадена от шепа крадци и внушена като безалтернативен избор на по-голямата част от българския народ.

Виновни сме ние – онези, които живеем в апатията на политическото престъпление на пазарната икономика – пазарната икономика, която превърна хората в животни и която постави надпреварата за пари и имоти над стремежите за човещина, култура, образованост и равенство.

Ценностите в живота ни вече са подменени с илюзията на консумацията.

Когато обществото бъде научено как да поддържа пространството, което обитава, без да го унищожава, тогава то би вдигнало поглед и към големите запустели тютюневи сгради и към голямата безсмислица на пазарното ни битие

Много по-лесно е да се направи нова сграда, но с унищожаването дори на една тухла от миналото унищожаваме по една мозъчна клетка от паметта на народа ни.

Вчера не изгоряха тютюневите складове в Пловдив – вчера изгоря правото ни да се наричаме българи.
Докато частният капиталистически интерес е поставен над обществения в скалата на ценностите на индивидите, дотогава всеки ден ще бъде едно малко аутодафе.

Защо голяма част от обществото не се интересува, че историята му се унищожава?

Защото голяма част от обществото ни е забравило, че може да твори бъдещето си единствено, ако вземе от миналото всичко прогресивно и хубаво и го обяви за неотменна своя собственост!

Изборът днес е в това дали искаме да бъдем частници – озверели, крадливи, забогатели от страданието на други хора, или ще бъдем част от обществото.

Изборът днес е в това дали да изгаряме в кладите на пазарната икономика или ще намерим пътя към обществената полза и планираното развитие.

Изборът днес е в това дали ще бъдем алчни престъпници, живеещи в миришещ на овъглени руини капитализъм или ще бъдем Човеци, крачещи съзидателно и достойно към новия социализъм, в който привилегиите ще бъдат забранени, а мизерията и нищетата – в духа, в труда, в ежедневието ни като общество – завинаги унищожени!

Докато направим своя избор – ще бъдем обикновени агресивни наследници на делото на Херострат, Нерон и Хитлер; ще бъдем съграждани на алчни олигарси, местни бизнесмени и политически ивантотевци.

ДОТОГАВА!

 

Павел Иванов

Дискусия

Коментарите са изключени.

Blog Stats

  • 472 830 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

август 2016
П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

%d блогъра харесват това: