Вие четете...
Новини, International

Ислямистът Ердоган удържа победа?

q4Ако се вярва на репортажите от Турция, то опитът за военен преврат е осуетен. По последни данни арестуваните вече са над 1000. Жертвите са над 90.

Президентът на Турция Ердоган вече няколко пъти прави изказвания от летището и обещава жестоко да се разправи с метежниците и да прочисти армията. Ердоган заяви, че превратът е „подарък от Бога“, с който ще бъдат „прочистени“ военните сили на Турция.

Макар и все още да се оказва спорадична съпротива, като цяло може да кажем, че превратът е осуетен и ислямистът Ердоган удържа победа. Макар че всичко отново може да се промени, което би изненадало всички.

Самият опит за преврат беше предизвикан от политиката на Ердоган за ислямизация на Турция и за отстъпление от идеалите на Кемал Ататюрк. На това се противопоставиха военните, които застават за светски път за развитие на страната. И опитвайки се да извършат преврат, допуснаха няколко грешки. Най-голямата от тях беше, че не успяха да арестуват и да попречат на военно-политическото ръководство на Турция да комуникира в пространството. Сега същото това ръководство, ако окончателно не се справи с всички въстанали военни, то доста от тях директно ще ликвидира.

В това няма нищо хубаво за нас. Защото Ердоган, усетил силата си, ще установи истинска диктатура в страната. А това няма как да не се отрази и у нас, и сред мюсюлманската общност в Европа. Най-потърпевши ще са обикновените наемни работници, обикновените хора. Както винаги!

Нека, все пак, изчакаме окончателните резултати от военния метеж срещу ислямизма в Турция.
Може би той все пак ще успее да прерасне в преврат?

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,045 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

юли 2016
П В С Ч П С Н
« Юни   Авг »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: