Вие четете...
Новини, International

Българският народ скърби заедно с народа на Франция

A-truck-has-driven-into-crowds-in-NiceС чувство на тревога и безпокойство ние, комунистите, приехме новината за трагичните събития в Ница, Франция.

Трагичният опит на Европа показва, че трудовата експлоатация и агресивната външна политика на капиталистическите западни правителства и НАТО по света, както и обедняването на народите, са хранителната почва, която отглежда мрачните сили на тероризма и фашизма.

Тероризмът настъпва в Европа, става все по-агресивен. Избиването на десетки френски граждани в Ница предизвика отново шок в целия свят, повдигайки въпроса за засилването на мерките за безопасност, за необходимостта от ефективна борба със злото на терора.

Ние скърбим за загиналите, ние изразяваме своето съчувствие и подкрепа за ранените и пострадалите.

Случилото се показва, че приетите до този момент мерки за профилактика на тероризма в Европа не дават резултат, че нелегалната дейност на терористите заплашва живота на обикновените хора, отнема живота и бъдещето на невинни граждани.

Тероризмът и експлоатацията нямат националност!

Нужна е принципно нова, ясна и мъдра контратерористическа политика, нужна е консолидацията на всички народи за премахване на остарелите форми на социално и икономическо управление и преминаване към ефективен социалистически пазар с цел унищожаване на социалната база на тероризма и прекратяване на неговото съществуване.

Великият поет Никола Вапцаров беше написал: „Та казвам аз, понеже няма олио и хлябът е от мъката по-чер, един е лозунгът: Терора долу! Съюз със СССР!“
Съюзът на комунистите в България заявява, че трябва да се даде категоричен и решителен отпор на всички, които посягат на живота и здравето на гражданите. Глобалният характер на заплахата предполага координация за борба с тероризма в най-широк международен мащаб.

Тъгувайки заедно с Франция, България трябва да бъде готова за нови предизвикателства.

Източникът на съвременния тероризъм са социалният разпад, нищетата, безизходността на милиони хора в различни части на света. Без силна социална политика тероризмът като феномен не може да бъде победен.
Това няма да се постигне нито във Франция, нито във Великобритания, нито в Германия, нито в Русия, нито в България, нито в целия свят като цяло.

Българските комунисти, българските граждани, скърбим заедно с народа на Франция, който някога разкри на света светлината на Великата революция и прогреса, а днес стана мишена на варварство и реакционно мракобесие.

Изразяваме своето възмущение от жестоките убийства на невинни граждани в Ница и настояваме за справедливо наказание за всички, свързани с извършеното престъпление.

Павел Иванов,
Председател на ПП „Съюз на комунистите в България“

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,045 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

юли 2016
П В С Ч П С Н
« Юни   Авг »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: