Вие четете...
История, Новини, International

Комунистите осъждат престъпните решения на НАТО във Варшава

NATO outСрещата на НАТО във Варшава за пореден път потвърди престъпната роля на тази империалистическа организация, която взе решение за:

– бъдеща концентрация и движение на войски, намиращи се в бойна готовност, в страните, които граничат с Русия;

– завършване на разполагането и последващо използване на така наречената система за ПРО на базите в Полша, Румъния, с военно-морска подкрепа и обща инфраструктура, свързана с използването на ядрено оръжие в деструктивна конфронтация. Не случайно в съобщението за резултатите от срещата се заявява за готовността на НАТО да използва ядрено оръжие;

– постоянно засилено присъствие на НАТО в Черно, Балтийско, Северно, Егейско и Средиземно море, с използването в последните два морски района под предлог за контрол на потоците на бежанците, които са предизвикани и нарастват в следствие на империалистическите войни и имат болезнени последствия за народите;

– продължаващо нарастващо присъствие на НАТО в Афганистан и Ирак и в Западните Балкани, в Кавказ, в Северна Африка, свързано с продължаването на военните действия в Сирия и подготовката на нова интервенция в Либия.

Решенията на НАТО и задълбочаването на сътрудничеството с империалистическия Европейски съюз, приети в името на „мира“ и „безопасността“, нямат нищо общо с реалните интереси на народите, а са свързани единствено с гарантирането на печалбите на американските и европейските монополи.

Комунистите в България осъждаме пред българския народ правителството на ГЕРБ и коалицията му, която с безумна радост участва в опасните планове на САЩ, НАТО, ЕС, които, в контекста на конкуренция с Русия, могат да доведат до реално избиване на народите от Европа и света.

В момента е необходимо засилването на нашата борба срещу участието на България в плановете за гореща война на НАТО. Борба за излизане на страната от „блатото“ на НАТО и от всеки империалистически съюз, за да осъществим на практика международният комунистически призив: „Нито земя, нито вода за убийците на народите“.

Павел Иванов
Председател на ЦК на СКБ

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,045 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

юли 2016
П В С Ч П С Н
« Юни   Авг »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: