Вие четете...
Новини, International

Европарламентарната група на КПГ внесе питане за антикомунистическите преследвания в Полша

Pierwszomajowy_pochod_3290951„Неотдавна членове и ръководни кадри на Комунистическата партия на Полша са били осъдени в Окръжния съд на град Домбров Гурнич на лишаване от свобода за срок до девет месеца, многомесечно „ограничаване на свободата“ с принудителен труд в полза на обществото, а също и на глоба, за разпространение на техните идеи на страниците на вестник „Brzask“ и на сайта www.kompol.org, като това е признато за „престъпление“ и „правонарушение“.

Съдът, следвайки антикомунистическата политика на полските власти, е предявил необосновани обвинения в „обществено пропагандиране на тоталитарна система“, опитвайки се по този начин да зачеркне и да очерни достиженията на работниците по време на социализма, правото на труд, трудовите и социалните права.
Полските власти демонстративно, вече много години, забраняват комунистическата символика, а днес издават присъди над комунистите за затвор, позовавайки се на „демократичните ценности“.

Подобни антикомунистически, съдебни преследвания, забрани на комунистическите партии се извършват и в други държави – членки на ЕС, при явната подкрепа на ЕС, който издигна антикомунизма в официална идеология, вървяща ръка за ръка с ескалацията на антинародните атаки. Днес всеки може да разбере какво именно означават призивите на ЕС за „ценностите на свободата и демокрацията“.

Въпрос към Европейската комисия: Влиза ли в „ценностите“ на Европейския съюз забраната и преследването на комунистическата идеология, криминализацията на комунистическите идеи и дейността на комунистите от страна на властите и правителството на Полша?“

Група на Комунистическата партия на Гърция в Европейския парламент

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,045 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

април 2016
П В С Ч П С Н
« Март   Май »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: