Вие четете...
Новини, International

За конфликта в Нагорни Карабах

1_2Световното обединение на едрия капитал продължава да прави опити да опаше Русия в „огнен” кръг. За осъществяването на този план беше „размразен” конфликтът между Армения и Азербайджан, който засяга принадлежността на Нагорни Карабах, и бяха възобновени военните действия.

По време на Горбачов този конфликт беше използван за разрушаването на Съветския съюз, а днес сме свидетели на опит Русия да бъде въвлечена във военен конфликт, защото тя е поела ангажимент да защити Армения, да подхлъзне Азербайджан в орбитата на Запада и да усложни международната ситуация по отношение на Иран.

Съвсем не е случайно, че в атака за разрешаване на „ситуацията” се активизираха военните сили на Азербайджан, които получиха официалната подкрепа на една НАТО-вска държава – Турция.

Ние откриваме кавказки вариант на украинския конфликт с цел нанасянето на вреда на Русия. Конфликт, който изправя едни срещу други хора, като украинците и руснаците, като арменците и азерите, които допреди години бяха граждани на една и съща държава. Тайната цел на разгарянето на тлеещия конфликт в Нагорни Карабах е пораждане на омраза между хората, приключването на нормалните отношения между народите, каквито съществуваха във времената на социализма, и поставянето на нови препятствия пред перспективата от възраждането на Съветския съюз.

Ние сме наясно, че този конфликт няма да бъде разрешен с оръжие, защото той има характера на сблъсък между основни играчи от световната политическа сцена. Има само един начин за прекратяване на противопоставянето и това е пътят на преговорите на основата на принципите на международното право, в частност – принципа на самоопределението.

Гражданите на Нагорни Карабах са длъжни и имат правото сами да решат къде и как искат да живеят: в самостоятелна държава, като част от съюзната държава на Русия и Беларус или в държавните граници на Аремения или Азербайджан.

Съюзът на комунистите в България призовава да бъде организиран Референдум в Нагорни Карабах, без намесата на Запада, Турция и Русия, с гарантирана свободна волеизява за гражданите на Републиката от страна на Армения и Азербайджан.

Военните действия следва незабавно да бъдат прекратени, за да не бъдат убивани невинни граждани и войници.

Трябва да се седне на масата за преговори.

Още днес!

Павел Иванов,
Председател на Съюза на комунистите в България

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,045 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

април 2016
П В С Ч П С Н
« Март   Май »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: