Вие четете...
Новини, International

Председателят на СКБ Павел Иванов призовава гръцките протестиращи за преосмисляне на тактиката за блокиране на граници

81Днес председателят на Съюза на комунистите в България Павел Иванов изпрати писмо до Гръцката комунистическа партия (ККЕ) и до Общия работнически боен фронт на Гърция (ПАМЕ).

В писмото се казва:

„Скъпи Другари,

Ние подкрепяме борбата на гръцките фермери против реформите в данчъната и пенсионна система, водени от „лявото” капиталистическо правителство на СИРИЗА-АНЕЛ. Реформи като тези, които ще утроят сумата на социалните осигуровки са непоносимо бреме за гръцките фермери и техните семейства, трябва да бъдат спрени.

Блокадите на пътища във вътрещността на Гърция, през последните четири седмици, са силен лост срещу буржоазната класа и техните марионетки от СИРИЗА-АНЕЛ.

Блокадата на българо-гръцката граница предизвиква международна подкрепа за справедливата борба на фермерите.

Въпреки това, ние сме загрижени за стотиците обикновени български шофьори, които са заседнали на границата. Там се развива малка „хуманитарна” криза. Те не могат да се отдалечат от камионите си, нямат храна и достъп до баня/тоалетна. Това води до развиване на анти-гръцки настроения сред тях.

Ние не можем да позволим сблъсък между гръцки и български работници.

Затова апелираме да преосмислите тактиката си за водене на борба срещу реформите, в точката свързана с блокада на българо–гръцката граница.“

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 427,454 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

февруари 2016
П В С Ч П С Н
« Ян   Март »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: