Вие четете...
Новини

Каква е истинската цел на комунистите?

red FLAGКакво искат да направят комунистите с обществото?

Трябва да се постигне такъв културен ръст на обществото, който да гарантира на всички негови членове всестранно развитие на техните физически и умствени способности, за да може членовете на обществото да имат възможност да получат образование, което да е достатъчно, за да бъдат активни граждани в общественото развитие; за да има възможност всеки човек да избере свободно своята професия, а не да бъде прикован за цял живот към някаква професия, която му е наложена без желание и по принуда, само защото в капиталистическото общество личният избор е продукт на капиталистическите условия и реалности на развитието.

Сериозен културен ръст за членовете на обществото не може да има без да има промяна в сегашното положение на труда.

За тази цел работният ден трябва да се съкрати първоначално на 6, а после – на 5 часа. Да се гарантират всички необходими средства за живот и да се предостави на всеки човек възможността за свободен труд.

Необходимо е всички членове на обществото да имат достатъчно свободно време за получаване на всестранно образование.

Това може да се случи единствено при социалистическа икономическа организация на производство, защото единствено в този случай целта на полагането на труд няма да бъде генерирането на частна печалба, а единствено създаване на ресурси за прогресивно развитие на всеки човек и на цялото общество. Т.е. – вече няма да има частни бизнесмени, които да крадат и да трупат ресурси, а всички ресурси ще се насочат за удовлетворяване на необходимите житейски нуждите на всички хора.
Целта е луксът да бъде част от живота на всеки човек, а не само на единици частници-капиталисти.
С развитието на обществото средното образование трябва да стане задължително, за да може хората да могат свободно да избират професията си, а не да са принудени да се реализират от бедността и хрумванията на някакъв гаден капиталист.
Трябва да се подобрят жилищните условия, да се вдигне заплатата на всички хора и служители, да се намалят цените на стоките за масова употреба.

Това е цел на социалистическото управление. При достигането на тази цел и само тогава можем да започнем да мислим за преминаване към комунистически форми на икономиката, които предполагат изчезване на паричната система, унищожаване на експлоатацията, т.е. на икономическата и социалната принуда, отмиране на държавата и на всички механизми за институционално потисничество. Едва тогава ще може да говорим за комунизъм.

Комунизмът е възможен, ако в живота броя на комунистите нараства не заради личен интерес, а от съвест – хора, на които им е интересно да учат, да работят, да живеят, които могат и да работят, и да почиват – с цялата си душа и в името на развитието.

Имаме нужда от друг път – през социализъм към комунизъм!
В името на всеки човек!
В името на цялото общество!
В името на целия свят!

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,600 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

януари 2016
П В С Ч П С Н
« Дек   Февр »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: