Вие четете...
Новини

Павел Иванов: „Служителите на МВР пишат история!“

RK-1Служителите от МВР демонстрираха удивителна решимост. Никой от тях не помисли да се предаде. За няколко дни в цялата страна се вдигнаха хиляди работници от системата на сигурността. Опитите на правителството да смачка протеста не постигнаха успех. Въпреки заплахите, въпреки медийната пропагандна кампания срещу служителите на МВР, въпреки опита за противопоставяне на народа срещу МВР. Правителството „клекна“ и спря идеите си за „реформи“! Засега!

Днес можем да говорим за важен прецедент в борбата за трудови и социални права.

Голяма част от българският народ застана зад справедливите искания за отстояване на правата на служителите от МВР, защото ясно усети, че битката на тези работници е битка не само в рамките на министерството, но и битка, която дава пример и опит в борбата срещу капиталистическия терор.

protest-mvrСлужителите от МВР демонстрираха удивителна решимост. Никой от тях не мислеше да се предава. Те добре разбраха своите общи интереси и показаха, че са готови за борба, готови са да отговорят на откровените лъжи и маневри от страна на правителството и обслужващите го медии.

Протестите предизвикаха вълна от протестни нагласи сред съдии, шофьори, граждани. Хората усетиха, че могат да бъдат заедно и да се противопоставят на неолибералната диктатура.

Друг важен момент в този сблъсък беше позицията на синдикатите – те застанаха плътно до своите членове и решиха да приемат битката.

Но, всичко ще се решава тепърва. Очаквам, че правителството ще се опита да саботира днешните договорености, ще се опита да потисне недоволството, да го отложи във времето, за да успее да сплаши протестиращите, а, накрая, да изпълни предвидените „реформи“ – сега или след година.

Важното, обаче, е друго – днес служителите от МВР пишат история. Това е пример за успешен протест, който ще стане образец за всички работници в страната. А работодателите и правителството ще получат урок.
Реален успех протестът ще получи, когато станат факт колективните трудови договори, когато хората защитят правото си на компенсации и заплати.

Все трудови и социални права, от които се нуждае всеки един работник в България.

Благодарим Ви, момчета и момичета, за Вашата борбеност. Благодарим Ви за Вашия пример.

България ще се промени, когато хората, които работят и създават, се вдигнат като един и наложат своите икономически и политически права над интересите на работодателите и техния пазарен властови режим.
Солидарност, организация, борба!

Павел Иванов
Председател на ЦК на Съюза на комунистите в България

Реклами

Дискусия

Коментарите са изключени.

Blog Stats

  • 455 901 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

ноември 2015
П В С Ч П С Н
« окт.   дек. »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Реклами
%d блогъра харесват това: