Вие четете...
Новини

Да подкрепим работниците от системата на МВР!

MVRДругари, работещи в системата на МВР!

Капиталистите, в чиито ръце днес все още е държавната власт, се опитват да Ви отнемат социалните и трудовите права, които са права на всеки гражданин в България.

Ние искаме друга система – република, която да отговаря на интересите на Народа, към когото принадлежите и Вие. Обикновените хора на труда с възторг и надежда гледат на Вашите протести и вярват в силата на единното действие. Цялата власт в държавата, отдолу догоре, от най-изоставеното село до всеки район в София, трябва да принадлежи на обединенията и асоциациите на хората на труда и на техните представители.

Единствено свободният Народ, който притежава възможността и правото да се защитава, трябва да управлява държавата. Този Народ трябва да установи необходимия ред и да уважава собствената си власт.

Не давайте на капиталистите да Ви отнемат социалните права и да управляват с армия високо платени чиновници.

Нека Вашият пример бъде пример за всички хора на труда – обединявайте се, сплотявайте се, организирайте се сами, без да се доверявате на правителството и неговата бюрократична машина за терор, осланяйте се единствено на своя ум и опит. Само тогава България ще успее с твърди, мощни, верни крачки да тръгне към своето социално освобождение от диктатурата на пазара и капитализма.

Нашето правителство, правителството на капиталистите, може да защитава единствено интересите на капиталистите. Неговата грижа е грижата за разпределяне на печалбата, отнета от труда на обикновените българи.

За да приключим с този варварски режим трябва да постигнем реална демокрация в обществото, а не пазарна икономика и покупко-продажба на ресурси и съвест.

Хората на труда нямат никакъв интерес да опазват печалбите на капитала, да съхраняват грабежа.

Ние подкрепяме Вашите искания, другари от МВР, а именно:

  • Незабавно оттегляне на законопроекта на Закон за държавния бюджет на Република България за 2016 в частта му, засягащ социални права на служителите в Сектор „Сигурност“.
  • Право на колективен трудов договор за държавните служители в Сектор „Сигурност“.
  • Право на синдикалните организации в Сектор „Сигурност“ да се присъединяват в национално представителни синдикални организации.
  • Обвързване на заплатите в Сектор „Сигурност“ със социално измерим критерий – средната работна заплата за страната.

Призоваваме всички наши привърженици, всички хора на труда в България, да подкрепят справедливите искания на работниците в системата на МВР!

Нека да покажем своята солидарност и заедно с тях да се обединим и на 08.11.2015г. в гр. София, на площад „Народно събрание“ от 13.00 ч. да покажем, че заедно можем повече!

Обединени не можем да бъдем победени!

 

Павел Иванов
Председател на ЦК на СКБ

Дискусия

Коментарите са изключени.

Blog Stats

  • 472 830 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

ноември 2015
П В С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

%d блогъра харесват това: