Вие четете...
Новини

Няма погром над Лявото!

red FLAGДа! Няма никакъв погром над Лявото след тези местни избори. Може сега да Ви звучи странно, но е вярно.

Просто на местните капиталистически избори представителите на българската левица не успяха да спечелят административната власт.

Толкова!

Но, за какво му е на един социалист или комунист властта в една капиталистическа община, град или село? За да строи по-добър капитализъм? Не ме карайте да се смея! Никой уважаващ себе си социалист или комунист не се вълнува от това дали трябва да  държи или да бъде част от местната власт във време на какъвто и да е капиталистически режим. Същото се отнася и по въпроса с правителствената или парламентарната власт.

Политическата власт за социалистите/комунистите е инструмент за замяна на капиталистическата икономическа система със социалистическа. Ако представителите на Левицата с политическата си дейност във властта не променят Системата, то техния стремеж към тази власт е без всякакъв смисъл.

Социалистите и комунистите искаме властта, за да унищожим капитализма.

Това, че по време на някакви капиталистически избори не са избрали наши представители, показва един-единствен факт – че левите сили не са достатъчно организирани, за да се противопоставят на организационната мощ на представителите на Капитала. Засега!

Няма погром над Лявото!

Има шанс за Лявото!

Шанс, който ни изправя пред перспективата да видим ясно крайната си цел. И тази крайна цел не са кметски места, не са общински съветници, не са депутати, не са европейски субсидии… Крайната ни цел е унищожаването на една пошла, зла, безсмислена, остаряла, миришеща на мухъл система. Крайната ни цел е унищожаването на капитализма и установяването на реална социалистическа демокрация.

Няма погром над Лявото!

Има раждане на Лявото!

И това ново ляво няма да се появи от нищото, то ще се възправи върху трупа на капиталистическата консервативна, либерална и социалдемократическата гниеща политика, която за 25 години отрови въздуха в България. То ще бъде изградено от мечтите, стремежите и труда на стотици хиляди социалисти, комунисти, работници, младежи, пенсионери…

И който не вижда, че „Всяка капка кръв… ще бликне нови хиляди борци”, то той не познава диалектиката на общественото развитие.

Лявото не може да умре от резултатите на едни избори. Спомнете си Септември 1923-та година… Спомнете си Белия терор в България… Спомнете си убийството на Никола Вапцаров, Антон Иванов, Антон Попов, Петър Богданов, Георги Минчев, Атанас Романов…

Спомнете си, че мястото на Лявото във времена на капиталистическа диктатура не е на депутатските банки или в общинските съвети и кметства. Мястото на Лявото е в борбата срещу властта – на улицата, в предприятията, в университетите…

И, когато някой Ви каже, че Левицата е загубила някакви избори – усмихнете се!

Ние, българите – представители на марксизма, на социализма, на комунизма; Ние, представителите на българската лява мисъл никога не може да загубим, защото нашата цел е да спечелим бъдещето!

¡Venceremos!

¡No pasaran!

 

Павел Иванов
Председател на ЦК на СКБ

Дискусия

Коментарите са изключени.

Blog Stats

  • 472 830 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

ноември 2015
П В С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

%d блогъра харесват това: