Вие четете...
Новини

След изборите: „Имаме нужда от Победа!“

soviet-flag„Съюзът на комунистите в България“ поздравява всички свои членове, другари и привърженици на партията, безпартийните, които помагаха в дейността ни, и всички онези, които подкрепиха кандидатурите на ПК „БСП лява България“ в местните избори.

Като цяло, резултатът в изборите съответства на разпределението на класовите сили в страната и свидетелствува за отстъплението на левите сили и на работническото движение в условията на дълбока капиталистическа криза. В тези избори видяхме равнището на класовата борба в България.
Или, както казват класиците на марксизма: „По-организираната класа спечели“!

Пред автентичната левица в България днес стои въпроса за интензивно използване на политическите си сили в местната власт за реорганизация и засилване на работническото движение за поставяне на ясна линия за контранастъпление срещу българската плутократична система.

Редуването на различни партии в местната и националната арена на властта е обикновено редуване на измамни надежди и откровени лъжи, които съвременната буржоазия използва, за да продължи да ограбва обикновения човек на труда.

По време на тези избори видяхме намаляване на избирателната активност. Отказът от участие в изборите е проява на дълбокото недоволство на хората спрямо капиталистическия модел на икономическо развитие, на разочарованието сред хората на труда и младежите, а не свидетелство за някаква активна позиция на народа, който се опитва да се противопостави на системата. Неучастието в изборите, напротив, засилва усещането за поражение и отстъпление, засилва грешното впечатление, че „всички политически сили са еднакви“.

Всички малки и големи битки, в т.ч. и изборите, могат и трябва да бъдат използвани за промяна на днешния негативен баланс на силите, за концентрация на трудовите класови движения с цел общо премахване на плутократичната капиталистическа система.

Ние призоваваме всички хора, които се трудят и не ограбват чужд труд, всички народни сили да се присъединят към нас в ежедневната борба: за синдикални права, в предприятията, там, където живее, работи и се учи младежта, в организациите на народна съпротива, за да се преборим за преминаването на властта от ръцете на едрия капитал и плутокрацията към ръцете на хората на труда.

Резултатите от изборите отразяват усточивата регресия, състоянието на пасивно очакване и консервативността сред по-голямата част от народа. Такива резултати не са в полза на работещите българи, на самонаетите, на безработните, на техните деца, на пенсионерите. Резултатите от местните избори отразява стремежа към „келепир“, който е заседнал в съзнанието на всички, които отстояват съотношението между партиите от капиталистическата политическа система. Тези резултати не се различават от предишните и са маркер за движението на финансовите потоци от национално към местно равнище. Тези резултати са плод на реакция пред натиска на капитала в условията на икономическа криза и на илюзорна надежда, че партията на българската бюрокрация, обединена с местните бизнесмени-феодали, ще може да увеличи доходите на бедния народ. Уви, това е глупава надежда. Парите на капиталистите са предназначени за подобряване на живота на самите капиталисти, а не са за хората, които създават тези капитали – за обикновения народ.

Българската политическа система продължава да се реформира и това е във вреда на хората. Няма как един крадец да се грижи за съдбата на ограбените от него!

Ситуацията тепърва ще се влошава, предвид признаците на новата капиталистическа синхронна криза, която се завихри, заедно с увеличаващите се противоречия между различните империалистически сили в региона.

„Съюзът на комунистите в България“, като част от ПК „БСП лява България“, няма намерение да проявява никаква търпимост към местната капиталистическа власт в който и да е регион на страната. Ние сме изправени пред предизвикателството за сплотяване на всички сили на работещите, за да се превърнем, като коалиция, в реална силна трудова опозиция във всяка една община и за да засилим народната съпротива срещу антибългарската власт на ГЕРБ и техните политически лакеи.

Още нещо – Народът вчера гласува доверие на левицата не за да участва в антинародни местни коалициии, които да реализират жестоки мерки спрямо народа, за да увеличат печалбата на плутокрацията. Всяко заиграване на българската левица с партии, подкрепящи капиталистическата пазарна икономика, е заиграване със смъртта. Последните две изречения са насочени към онези представители на левицата, които продължават да забравят, че нашата цел е премахването на капиталистическата система, а не удължаването на живота й.

Тази позиция е единствената позиция, която може да окаже натиск, да създаде бариери и трудности, да открие пътя за радикални промени и премахване на днешния политически режим. Това е единствената позиция, която отговаря на нуждите на хората.

СКБ използва предизборната борба, за да покаже, със своите сили, необходимостта от сблъсък с капиталистическата собственост и власт, които са причините за всички проблеми пред българските граждани, причини за разлагането във всички сфери на обществения живот, причини за бедността, безработицата, корупцията, ръста на емигранти и бежанци.

Нашето предложение за завоюването на властта предполага в резултат реализирането на прогресивна икономическа организация и общество, в което капиталистическата власт е невъзможна, защото е абсурден анахронизъм. Целта е общество с обществена собственост върху средствата за производство, с централизирано планиране, с гражданско-работнически контрол, за повишаване на равнището на народното богатство.

От този момент нататък всяка партия в нашата коалиция, всяка партийна организация на Левицата, трябва да носи отговорност и да постави пред себе си като първостепенна задача преминаването от „електорален“ модел на водене на политика към разширяване на връзките с хората на труда и с народа, за популяризиране на нашите политически и икономически идеи, на марксистката теория сред всички, които могат и искат да променят реално България и света около нас! Друг път не съществува.

Имаме нужда от Революция в съзнанието и в живота!

Имаме нужда от Победа!“

Павел Иванов
Председател на ЦК на Съюза на комунистите в България

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 427,296 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

октомври 2015
П В С Ч П С Н
« Септ   Ноем »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: