Вие четете...
История, Новини

74 години от вероломното нападениe на фашистка Германия над Съюза на съветските социалистически републики

a4b12c220В ранното утро на 22 юни 1941-ва година мобилизираната и концентирана армия на фашистка Германия и нейните европейски сателити вероломно нахлуха в Съветския съюз.
Започна героичната битка на съветския народ за спасение на първата социалистическа държава, срещу робството и геноцида.

Срещу младата държава на съветите на работниците и селяните беше хвърлен несъизмерим военно-икономически агресивен потенциал.

СССР, въпреки големите стратегически и тактически грешки, извършени от висшето военно командване, деморализирано от троцкистката зараза и повлияно от национал-социалистическите залитания; въпреки липсата на централизация на държавната власт във военно време, в сравнение с фашистка Германия, въпреки наличието на „фашистки пакт“, който обединаваше в началото на войната почти всички правителства на Европа и Америка; въпреки недостига на стратегически ресурси и военно-икономически потенциал – успя да се изправи. Червената армия, подкрепена от милиони обикновени граждани, получи нужните й количества военна техника, придоби необходимия опит и започна да превъзхожда мисленето на германския генералитет. Унищожено беше влиянието на „петата колона“ в СССР. Начело на страната се изправи великият гений на пълководеца, израснал от Народа – Йосиф Висарионович Сталин, който организира пълното единство на тила и фронта, мобилизира и вдъхнови съветския народ и се превърна в символ на първата съветска република и похода към Победата.

Благодарение на дипломатическото изкуство на ръководството на страната, начело с Й. В. Сталин; благодарение на комунистическата идея, комунистическата убеденост и комунистическата наука беше изградена активна антихитлеристка коалиция.

В тази война заблестя величието и на българския дипломатически, стратегически и тактически гений в лицето на Георги Димитров, който даде началото на масовите съпротивителни антифашистки народни движения по цял свят.

Комунистическия мироглед, героизмът на съветските хора, непоколебимата самоотверженост на бойците от Червената армия и Военно-морският червен флот, гениалното държавно и партийно ръководство в лицето на Всесъюзната комунистическа партия (болшевики), водени от съратника на Ленин и опитен военнокомандващ генералисимус Сталин, демонстрираха на целия свят силата на новия Човек.

За съжаление победата на Съветския социалистически съюз във Втората световна война не успя да ликвидира веднъж и завинаги човечеството от ужасите на фашизма и войната.

Днес сме в Трета световна война, пропита от гьобелсовска измама, нагла корупция и подкупи, от безгранично насилие, водена от неофашистките сили на глобалния капитал в лицето на военно-политическите елити на САЩ, Европейския съюз и ционистите. Този капитал вече разруши Югославия, Либия. Ирак и Афганистан. разрушава Сирия, опитва се да взриви редица страни в Близкия Изток и Северна Африка, ежеминутно заплашва КНДР, пренася въоръжената си експанзия на територията на разрушения Съветски Съюз, привличайки към зловещите си планове алчни ръководства от бившите съветски републики и от държавите на европейския социалистическия кръг, потопя ни в кървавата кланица на Украйна и се стреми да ни въвлече в безумието на убийствено противопоставяне с Русия.

Едрият капитал получи това, което не успя Хитлер – ракетно-ядрено оръжие за масово поразяване, и ако тази неофашистка сила не бъде спряна от сплотените усилия на народите от цял свят, то Земята или ще бъде превърната в огромен концлагер, или човечеството ще бъде изтрито от нейното лице след ядрен катаклизъм.

Ето защо ние трябва да помним великите жертви към Победата и да се въоръжим със силата на комунистическите идеи – за да съкрушим и унищожим фашизма и неговите капиталистически армии на нашата планета.

21.06.2015 г.

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,712 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

юни 2015
П В С Ч П С Н
« Май   Юли »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: