Вие четете...
Новини, International

Фашизирани украински националисти са нападнали офиса на Комунистическата партия на Украйна в Одеса

odessaНацистите на Украйна, които направиха преди година държавен преврат, са нападнали офиса на одеския областен комитет на Комунистическата партия на Украйна.

Фашизираните украински националисти са влезли с взлом в помещенията и са открили голямо количество комунистически символи, които веднага изгорили.

Ръководството на Съюза на комунистите в България категорично осъжда войнствените прояви на фашистката власт в Украйна и призовава българското Народно събрание и правителството да отправят своя нота към украинското посолство в Република България, в която да заявят, че българският народ не приема подобни недемократични и дискриминационни действия в държава, която претендира да бъде част от Европейския съюз.

Съюзът на комунистите в България приема фашистките ексцесии в Украйна като проява на започване на война срещу стремежа на европейските народи да живеят в континент, който завинаги е отхвърлил фашизма и нацизма.

Българските комунисти, като част от световната комунистическа и работническа общност, като част от демократичните и прогресивни сили, унищожили фашистката и нацистката заплаха в Европа преди 70 години, никога няма да сложат оръжие пред заплахата от нова Световна война, която се подклажда от милитаристите от САЩ и Европейския съюз.

Павел Иванов
Председател на СКБ

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 427,303 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

юни 2015
П В С Ч П С Н
« Май   Юли »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: