Вие четете...
Новини

Капиталът вдигна глава – кризата за него свърши и той си поиска държавата

JitsiОт понеделник едрите български капиталисти няма да плащат за зелена енергия. Така цената за киловатчас електроенергия за Капитала ще стане 21,64 стотинки.
Това ще увеличи стойността на стоките за българските граждани с една четвърт.

Намалението важи за фирмите, които имат високо потребление на електроенергия, т.е. за онези капиталисти, които стоят в основата на българската капиталистическа класа. Според статистиката такива са 20-25 компании, които изграждат индустриалния профил на страната ни.

Извън намалението остава дребния и средния бизнес, тъй като той не създава продукт. За тях цената на електроенергията е двойно по-висока.

Тази откровена държавна подкрепа за едрия бизнес е следствие на променящото се капиталистическо управление, което все повече придобива черти на плутократично, т.е. на управление, работещо в интерес и облага за богатите капиталисти.

С подобни протекции резултатът на засилване на фалитите сред българските дребни и средни фирми ще се превърне във факт, а работническата класа ще увеличи своите нови попълнения.

Ще се смаже идеята на капиталистите за развитие на конкуренцията в някаква ефимерна пазарна икономика.

Капиталистическата държава вече откровено започна да се грижи за своите собственици.
Скоро ще станем свидетели на финансови потоци, които ще преобразуват характеристиките на българската икономика и от финансово-банкерско-лихварска тя ще започне да се превръща в търговско-индустриална.

Протекциите, които правителството на ГЕРБ и останалите им коалиционни партньори в правителството предоставят на капиталистите, са белег за края на капиталистическата криза в България.

Вече започваме с още по-голяма надежда да очакваме по-големи и активни работнически акции, които неминуемо ще се появят. Тези акции ще бъдат следствие на научното развитие на обществото към засилваща се индустриална експлоатация и множество фалиращи дребни и средни собственици.

Изходът за хората на наемния труд е един – все по-разширяващо се съзнателно отношение към борбата им за своите права и политически стремеж към вземането на властта.

Само организирана и осъзната работническа класа може да защити своите интереси и да премахне господството на парите от обществения живот.

Само организирана и осъзната работническа класа може да вземе властта, за да спре управлението на капиталистическия режим, което обрича и ще продължи да обрича стотици хиляди и милиони българи на мизерия и нищета, на безработица и недоимък.

Само промяна на обществената система от капитализъм към нов социализъм ще премахне несправедливостта и съвременното капиталистическо робство.

Само идеята на модерния комунизъм може да защити България и да посочи пътя към преодоляване на нечовешката експлоатация от живота.

Павел Иванов
Председател на СКБ

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 427,303 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

юни 2015
П В С Ч П С Н
« Май   Юли »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: