Вие четете...
История, Новини, International

Първомайска декларация от Европейската комунистическа инициатива

210360-maj.jpg_1441842817Първи май – Денят на работническата класа, е ден, в който си спомняме и почитаме работниците, дали живота си за правата на работническата класа. Той символизира борбата за освобождение от робството на заплатите и за премахване на експлоатацията от човек над човека, за социализъм-комунизъм. Ние продължаваме открито да заявяваме нашите цели, ние се обръщаме с призив към работещите мъже и жени от цял свят: системата на гнилия капитализъм, базирана върху експлоатацията, не може да се подобри, тя може единствено да бъде премахната. ЕС не може да бъде подобрен и капитализмът не може да има „човешко лице“. Управлението на тази варварска експлоататорска система не може да бъде изход за хората. Единственият изход е премахването на властта на монополите, обобществяването на средствата за производство.

Да живее социализмът!

Днес се е увеличило значението на този важен ден за всички работници, когато тук, в Европа, милиони хора са без работа, най-вече от младото поколение, когато бедността се разширява. Бъдещето на младите е сериозно застрашено. Основните права на работническата класа са ограничени, жените са дискриминирани, бедните фермери са съсипани, а самостоятелно заетите лица са потискани от монополите. Варварският капиталистически път на развитие се следва в цяла Европа или от социалдемократите, нови и стари, или от либералите, със или без меморандуми, независимо от членството или асоцииирането на дадена страна с ЕС. Този ден символизира исканията по пътя на класовата борба за трайна и стабилна работа с права за всички съвременни потребности на работническата класа и останалите бедни народни слоеве, които са задушени. Това е борба за еманципация на работниците от работодателите, от проработодателския синдикализъм и от компрометираните им ръководства.

Днес Първи май се провежда във време, което се характеризира с укрепването на фашизма, както е в Украйна, която, 70 години след голямата антифашистка победа на народите, е цинично подкрепяна от ЕС, САЩ и НАТО и от тяхната империалистическа интервенция и героизира онези, които са били сътрудници на нацистите! Ние решително отхвърляме империалистическите войни, отхвърляме експлоатацията и системата, която тя създава. Ние отхвърляме намесата на империализма в независими и суверенни държави. Ние се борим за мир и срещу несправедливите войни. Ние се ангажираме с всички наши сили, така че събитията, с които почитаме Първи май, както и тези за 70-годишнината от Великата антифашистка победа на народите, да бъдат масови и успешни.

Комунистическите и работническите партии от цяла Европа се събраха в „Европейска комунистическа инициатива“, за да се борят срещу монополите на ЕС и тяхната власт. Те се противопоставят и възправят срещу наглата антикомунистическа пропаганда, забраните, препятствията и ограниченията по отношение на дейността на комунистическите партии, които се предприемат и насърчават от страна на ЕС. Европейският съюз, който провокативно и антиисторически приравнява комунизма с фашизма.

Обръщаме се към Вас, работещи мъже и жени, младежи, пенсионери, с посланието: Единството на нашата класа е необходимо срещу настъплението на капитала, обединението между всички бедни угнетени слоеве е нашият път.

Днес силите на капитала знаят, че тяхното управление е към своя край. Ще открием своята Надежда в борбата за нашите права срещу монополите и властта им.

Пролетарии от всички стани, съединявайте се!

 

European Communist Initiative

ПП „Съюз на комунистите в България“ е основател и член на Европейската комунистическа инициатива от 2013 година. Инициативата обединява комунистически и работнически партии, заставащи срещу ЕС, НАТО и Капитала.

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,030 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

април 2015
П В С Ч П С Н
« Март   Май »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: