Вие четете...
Новини, International

СИРИЗА подкрепя военните планове на САЩ и ИЗРАЕЛ

unnamed (1)За пръв път американски и израелски въоръжени сили ще участват в гръцките военни учения «Иниохос 2015»
Правителството на СИРИЗА, вървейки по стъпките на правителството на НД-ПАСОК, направи още една крачка напред в засилването на сътрудничеството между гръцките въоръжени сили и въоръжените сили на САЩ и Израел.

От 20 до 30 април тази година ще се проведат широкомащабните военни учени «Иниохос 2015», съвместно с военните учения на военноморския флот «Астрапи».

Ученията предвиждат провеждането на сложни авиационни мисии по целия диапазон на Атинския „Район за летателна информация“, с участието на огромно количество военновъздушни и военноморски сили, заедно с други подразделения на армията, като за пръв път в тях ще вземат участие чужди войски, а именно – на САЩ и Израел.

Военните учения са свързани с опасните за Балканския полуостров намерения на гръцката доморасла буржоазия да увеличи своята геополитическа роля, разширявайки сътрудничеството си със САЩ и Израел. Следователно, можем да очакваме още по-засилено участие на гръцки въоръжени сили в империалистическите планове за Близкия Изток и Северна Африка.

Сега на практика се разкрива колко грешно е било ликуването по повод победата на СИРИЗА на изборите в Гърция, към което се залепиха дори и неколцина леви, и дори няколко комунистически сили, в т.ч. и от страни на Близкия Изток.

Правителството на СИРИЗА показва с политиката си, че е верен съюзник на САЩ и Израел в плановете им за световно господство.

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,712 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

април 2015
П В С Ч П С Н
« Март   Май »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: