Вие четете...
International

СКБ: „Комунистите водят класова борба – те не са терористи! Осъждаме събитията в Истанбул!“

19ea17659b8bВъв връзка с днешните събития (31.03.2015 г.), свързани с похищението и заплахата за живота на турския прокурор Мехмет Селим Кираз, разследващ смъртта на момче, ранено и починало при антиправителствените протести от лятото на 2013 г., и участието в този акт на лица, които се обявяват за марксисти, Политическото бюро на ЦК на СКБ е длъжно да заяви:

Комунистите не са терористи. Нашата борба е класова, а не е свързана с индивидуални актове на заплашване и терор.
Съюзът на комунистите в България остро осъжда днешния акт в Истанбул -похищението и заплахата за живота на прокурора Мехмет Селим Кираз, и призовава извършителите му, ако се чувстват марксисти и комунисти, да се откажат от всякакви подобни действия.

Можем да охарактеризираме тези актове като необмислени и антикомунистически по своята същност, чийто единствен ефект е да дадат още едно основание на нашите противници и на капиталистическата глобална хунта да се разправи с по-голяма жестокост с работническата класа и нейния стремеж към свобода и справедливост.

Проблемът за несправедливостта в този свят е единствено обществено-икономическата система на капитализма, а не един или друг човек, макар и представител на някоя капиталистическа власт и режим.

 

Пресцентър на СКБ

Днес медиите съобщиха: „Кираз бе взет за заложник в кабинета си в съд в Истанбул. Отговорност пое Революционна партия и фронт за народно освобождение (ДХКП-С) – въоръжена марксистка групировка, забранена в Турция и извършила редица атаки през последните години. Похитителите публикуваха снимки, на които един от техните бойци е опрял пистолет в главата на прокурора. Екстремистите поставиха ултиматум – до 15,36 ч вчера Кираз да посочи полицаите, виновни за смъртта на Елван, или ще бъде убит. Настояха и полицаите да признаят деянието си. Преди изтичането на ултиматума спецчасти влязоха в сградата на съда, която бе евакуирана. До редакционното приключване на броя нямаше развръзка на драмата. Марксистката Революционна партия и фронт за народно освобождение е смятана за терористична група от Турция, ЕС и САЩ.“ /от trud.bg/

Дискусия

Коментарите са изключени.

Blog Stats

  • 495 689 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

март 2015
П В С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

<span>%d</span> блогъра харесват това: