Вие четете...
Новини

KKE: До партиите участници в „Европейската комунистическа инициатива”

600_400_auto_100_kke_2011Уважаеми другари,

Както Ви е известно, нашата партия напоследък водеше жестока политическа борба в навечерието на извънредните избори от 25 януари. В тази битка Комунистическата партия на Гърция се сбллъска не само със страха, култивиран от Нова демокрация, но и с илюзиите, разпространявани от новата социалдемократическа партия СИРИЗА. В резултат на тази борба ние укрепнахме, увеличихме своите проценти и броя гласове, а също така и количеството мандати. Горещо благодарим на 65 комунистически и работнически партии за тяхната подкрепа.

Разбира се, в хода на тази борба ние се сблъскахме и с жестоките нападки от партиите, влизащи в състава на така наречената «Партия на европейските леви» (ПЕЛ) и на различни социалдемократически и троцкистки групи. Някои комунистически и работнически партии, неучастващи в ПЕЛ, също побързаха да подкрепят СИРИЗА. С това писмо ние искаме да благодарим на партиите, участващи в «Инициативата за изучаване и разработване на европейски въпроси и за координиране на борбата». Вашата подкрепа, скъпи другари, беше важно оръжие в борбата на гръцките комунисти през януари. Тази битка е важен принос в градивната борба, за предотвратяване на реализацията на плановете на новото правителство, което дезориентира трудещите се, въвлича ги във вътрешно буржоазни разпри и ги принуждава да се борят за чужди интереси.

Другари, обещаваме, че ще продължим борбата с нови сили и упоритост! Ще просвещаваме трудещите се, ще организираме борбата за разрешаване на проблемите, интересуващи работническата класа и другите народни слоеве, ще ги призоваваме ги към борба за отвоюване на всичко загубено в периода на кризата – за това да бъдат създадени условия и да се създаде основа за единствено пронароден изход от кризата: едностранно отказване от дълга, излизане на Гърция от ЕС и НАТО, обобществяване на средствата за производство при установяване на народна власт.

Гиоргос Маринос
Член на Политбюро на ЦК на КПГ

Атина
18.02.2015 г.

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,712 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

февруари 2015
П В С Ч П С Н
« Ян   Март »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: