Вие четете...
Новини, International

За бъдещето на Новорусия се бият работници, казаци, комунисти – искат Социализъм

1186_originalЧленовете на работната група на ЦК на РКРП-КПСС по координиране на дейността с комунистите от Донбас и Работническия фронт на Новорусия, секретарите на ЦК др. Черепанов, Туруло, Лапшин и др., посетиха Луганската народна република.

Членовете на делегацията се запознаха с работата на комунистите в Донбас, посетиха блок-постовете и предната линия на фронта, опълченците на стрелбището, срещнаха се с партийни активисти от Луганската и Донецката народни републики, обсъдиха въпросите за бъдещата съвместна работа, за оказване на конкретна помощ на комунистите от Луганската и Донецката републики.

Всички присъстващи на събранието говореха за това, че ще се борят до пълната победа над киевския фашистки режим и силите на НАТО, за необходимостта от сплотяване на Работническия фронт и създаването на комунистиеска партия на Новорусия, а също и на Съвети на работническите, селските и войнишките депутати, което е особено актуално, доколкото днешната власт в републиката по същността си е преминала от ръцете на украинските олигарси в ръцете на местната дребна буржоазия, която напълно се подчинява на Кремъл. Потвърждава се предупреждението на Ленин, че докато пролетариатът се бори, буржоазията се прокрадва към властта.

Изказващите се отбелязаха, че в опълчението и военните подразделения воюват основно работници, казаци, комунисти, много млади момчета и момичета, родени в буржоазния режим. Но те воюват за Съветска власт, за социализъм, за Съветски Съюз.

На събранието беше създадена Работническа комунистическа партия на Новорусия.

Комунистите на Луганск на практика показаха, че лозунгът „Комунисти, напред!“ е актуален и че само организирани и отговорни комунистите могат да постигнат пълна победа над фашизма в борба за живота на всеки човек.

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 427,303 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

февруари 2015
П В С Ч П С Н
« Ян   Март »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: