Вие четете...
Новини, International

Кървавият ва-банк на Порошенко

artileriya_8Приятели, накратко обстановката е такава: от сутринта почти до 17 ч. имаше тежки боеве за Логвиново. Укрите хвърлиха за пробив всички налични резерви – не по-малко от три батальонни тактически групи с обща численост до осемстотин човека при подкрепата на не по-малко от 40 танка.

По сведения на опълченците, в боя са влезли свежи, добре въоръжени и отлично подготвени батальони. Без да гледат, че им се налага да настъпват, практически, в открита местност, гледана от височините, заети от опълчението, под кръстосан огън, те с изключително упорство се хвърляха напред, без да се съобразяват със загубите, умело използвайки релефа на местността и спазвайки тактически ред.

По данни на разузнаването, това са били ударни батальони, които украинското командване е пазело за решаващото настъпление. Тези батальони са преминали пълен курс на обучение под ръководството на американски и полски инструктори на яворовския полигон и са били неотдавна прехвърлени в зоната на АТО.

Но, въпреки внезапността на удара и неговата мощ, украинските щурмоваци не успяха да разкъсат отбраната на опълченците. Понасяйки огромни загуби на етапа на придвижването и разгръщането, щурмоваците не успяха да влязат в Логвиново и атаката им угасна в блиските подстъпи към селото. Последните два танка бяха изгорени буквално на сто метра от позицията на опълчението. Но и защитниците на селото понесоха загуби от обстрела на вражеската артилерия.

Втората атака на щурмоваците беше отбита с насрещна такова атака на опълчението, чиито танкове приближили се до селото, влизаха на ход в боя, контраатакувайки настъпващия противник. Придвижваща се по открита местност, украинската пехота понесе тежки загуби и беше принудена да отстъпи, след което боят премина в артилерийски дуел.

Едновременно с атаката на Логвиново украинските подразделения се опитаха да атакуват позициите на опълченците в района на донецкото летище, под Чернухино, Редкодуб, а също и на извисяващите се тук височини.

Очевидно е, че висшето командване на ВСУ е получило строга заповед, в сила до прекратяването на огъня, за две денонощия на всяка цена да преобърне хода на боевете и да постигне забелязващи се тактически победи, фиксирайки след себе си победния край на поредния етап от въоръжения конфликт.

При това, деблокирането на обкръжената под Дебалцево групировка на ВСУ е въпрос на чест за президента на Украйна Порошенко, заявил пред целия свят за това, че тук няма никакви обкръжени части. Затова, разбираемо е, че в оставащите две денонощия украинското командване, без да се съобразява с никакви загуби, ще хвърли за пробив всички намиращи се в негово разпореждане части, за да потвърди твърдението на Порошенко, че, видн, ще стане за тази военна кампания своеобразен „Вердюн“ по нивото си на ожесточеност и едноразови загуби а за украинското командване тест за бъдещ престой на длъжностно равнище.
Едновременно с информацията за деблокиращото настъпление под Дебалцево в редица украински форуми се появи и беше премахната от администраторите информация за „черната нощ“, която в последно време имат намерение да устроят от украинското командване на метежното население на Донбас. Според тази информация, в последните часове на войната украинската артилерия трябва да нанесе най-масирания за времето на тази кампания удар по градовете и селищата на Донбас и Луганщината, както беше казано в един от форумите: „Отивайки си, гръмко да тряснем вратата, за да може този удар да бъде запомнен във всяко „сепарско“ семейство, във всеки от техните домове!“.

Тази цинична акция на украинските нацисти може да отнеме стотици животи…

Автор: Владислав Шуригин
rusvesna.su

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,600 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

февруари 2015
П В С Ч П С Н
« Ян   Март »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: