Вие четете...
Новини, International

Италианските комунисти остро критикуват Ципрас и СИРИЗА

rizzo-trattati-ue2В първата за Италия политическа реакция по повод гръцките парламентарни избори днес секретарят на Комунистическата партия Марко Рицо окачестви като „заблуда” прогнозираната победа на партията СИРИЗА и разкритикува политиката на нейния лидер Алексис Ципрас.

„Надявам се Ципрас да спечели, за да бъде разкрита заблудата. СИРИЗА е една фалшива левица и дори да спечели, нищо няма да се промени. Всъщност това е ренцизъм (термин с негативен оттенък за характеризиране на политиката на италианския премиер Матео Ренци), поднесен в сос от масово политическо движение, който абсолютно нищо не променя и това ще се види през следващите дни”, заявява Рицо пред lultimaribattuta.it.

„Ципрас не е такъв, какъвто се представя. Неговата реформаторска идея е съвършено неспособна да спре по-нататъшното потъване в бездната на огромното мнозинство от гръцкия народ. Той няма никакво намерение да се бори срещу ЕС и НАТО, нито пък да излезе от зоната на еврото”, коментира италианският комунист.

По думите на др. Рицо още през 2012 г. лидерът на СИРИЗА е осъществил връзки с Европейската комисия (ЕК) и с американците, „които сега стават все по-интензивни в непосилните опити да се докаже, че окръжността е квадрат”.
„В действителност Ципрас иска само нови преговори за преразглеждане на дълга, тоест ни повече, ни по-малко от онова, което постигна Ренци. После ще се задоволи да скалпира някои политически опоненти. Няма обаче да нанесе дори една драскотина по ядрото в Брюксел, което властва над народите в Европа”, допълни Рицо.
Според него в Гърция истинска алтернатива на системата е комунистическата партия (ГКП), която има съвсем различна визия.

Марко Рицо е бивш ръководен деятел на Италианската комунистическа партия (ИКП), която се саморазпусна през 1991 година. Основател е през 2009 г. на движението „Комунисти – Народна левица”, което миналата година се превърна в Комунистическа партия.

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 427,295 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

януари 2015
П В С Ч П С Н
« Дек   Февр »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: